Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' is een compacte plant met mooie diep roze bloemen die lijken op rozen. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een licht gekartelde rand. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. 'Wien' is een ideale keuze voor op balkons, terrassen of in hangmanden. Deze Pelargonium heeft een lichte, zoete geur die de tuin of het balkon heerlijk doet ruiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in een zonnige standplaats. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Overweeg om een raam op het zuiden te gebruiken voor deze kamerplant.

  De Pelargonium 'Wien' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen waterophoping ontstaat. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' houdt van lichte en zonnige plekken, maar niet van directe felle zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felste zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet constant blootgesteld wordt aan de zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Plaats hem op een zonnige plek en vermijd tocht om de plant gelukkig te houden. Geef regelmatig water en zorg voor een licht vochtige grond.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de herfst en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Tijdens deze periode produceert de plant rijke en kleurrijke bloemen die de ruimte opfleuren. Het is een prachtige toevoeging aan het interieur in deze bloeiperiode.

  Ja, de Pelargonium plant staat erom bekend de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is echter niet zo effectief als sommige andere kamerplanten in het zuiveren van de lucht.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Op die manier kan hij optimaal groeien en bloeien.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen om de groei te stimuleren. Snoei ook regelmatig de lange stelen om de plant compact te houden. Gebruik een scherpe snoeischaar om de takken net boven een bladknoop af te knippen.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  "Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor het gedijen van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen."

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond nooit compleet uitdroogt. Plaats de plant op een zonnige plek met voldoende licht. Mest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want dit kan schadelijk zijn voor de plant. Verwijder ook regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Zet de plant op een plek met minstens 4 uur direct zonlicht per dag. Vermijd direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag om bladverbranding te voorkomen.

  De temperatuur voor deze plant dient te liggen tussen de 15-23°C. Zorg ervoor dat de plant niet te veel blootgesteld wordt aan schommelingen in temperatuur. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant en gematigd is.

  Houd de luchtvochtigheid rond de 40-60% door regelmatig te besproeien met water op kamertemperatuur. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. Overmatig zure grond kan problemen veroorzaken voor de groei en gezondheid van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Wien' is een compacte plant met mooie diep roze bloemen die lijken op rozen. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een licht gekartelde rand. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. 'Wien' is een ideale keuze voor op balkons, terrassen of in hangmanden. Deze Pelargonium heeft een lichte, zoete geur die de tuin of het balkon heerlijk doet ruiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.