Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jolenta'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Jolenta' er en smuk plante med store, dobbelte blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Planten har en kompakt vækst og når en højde på omkring 30 cm. 'Jolenta' blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Plantens blade er lyst grønne og har en let citronagtig duft, når de berøres. Denne Pelargonium er perfekt til potter, hængende kurve eller i haven som en bedplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Pelargonium 'Jolenta' er generelt relativt nem at vedligeholde og trives godt indendørs. Denne plante kræver regelmæssig vanding og bør placeres på et solrigt sted for optimal vækst. Regelmæssig fjernelse af visnede blomster og regelmæssig gødning kan også hjælpe med vedligeholdelsen af denne plante.

  Ja, Pelargoniums har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten helst et solrigt sted indendørs. Sørg for, at planten får mindst 6 timer direkte sollys om dagen.

  Pelargonium har brug for vand to gange om ugen, sørg for at jorden ikke tørrer ud mellem vanding. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, men sørg for at rødderne ikke forbliver våde for længe for at undgå rodskade.

  Pelargonium 'Jolenta' foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Et sted med indirekte lys er ideelt til denne plante. For meget sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jolenta' elsker varme og trives godt ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer. Det anbefales at placere planten et solrigt sted med indirekte sollys.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jolenta' blomstrer normalt fra maj til september. Blomstringsperioden kan variere fra år til år, men generelt blomstrer planten i 4 til 5 måneder.

  Ja, planten er kendt for deres luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Ligesom mange andre stueplanter hjælper denne plante med at absorbere skadelige stoffer og producere ilt. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys vil bidrage til den luftrensende effekt af denne plante.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Sæt derfor ikke planten et sted med træk eller ekstreme temperatursvingninger.

 • For at holde planten sund er det vigtigt regelmæssigt at fjerne visne blomster. Beskær døde eller beskadigede blade og grene for at fremme væksten. Brug en skarp og ren beskæringssaks for at undgå skade på planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden altid er let fugtig. Lad ikke pottejorden tørre ud, men undgå også, at rødderne står for længe i fugtig jord. Sørg for god dræning for at undgå rodterning.

  Sørg for god dræning i jorden med tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå alt for våd jord for at forhindre rodrot. Udskift pottejorden årligt for optimal vækst.

  Denne plante har brug for en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. En pH-værdi på omkring 6,0 til 6,5 er ideel for god vækst og blomstring.

  Planten har brug for et lyst sted og skal få regelmæssigt vand. Det er vigtigt at fjerne blomsterne regelmæssigt for at fremme væksten. En gang om måneden kan planten gødes med speciel plantenæring.

  Rengør regelmæssigt støv fra bladene med en fugtig klud for at holde planten ren. Spray lejlighedsvis bladene med vand for at fjerne eventuelt ophobet støv. Kontroller også regelmæssigt, om der er insekter på planten.

  Denne plante har brug for masser af lys og trives bedst på et solrigt sted i hjemmet. Placer den ved et vindue mod syd eller vest for tilstrækkeligt lys. Vær forsigtig med direkte sollys om sommeren, da det kan brænde bladene.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15°C og 25°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Sørg for, at planten står et varmt sted, men ikke i direkte sollys.

  Denne plante foretrækker en gennemsnitlig luftfugtighed indendørs. Sørg for, at luftfugtigheden ikke er for lav, især om vinteren, når varmen er tændt. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jolenta' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Jordens surhedsgrad kan måles med en pH-meter. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for basisk for optimal vækst af planten.

  Brug en almindelig husplantefrø til gødskning af denne plante. Gød denne plante i vækstsæsonen, normalt om foråret og sommeren. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

 • Beskrivelse

  Pelargonium 'Jolenta' er en smuk plante med store, dobbelte blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Planten har en kompakt vækst og når en højde på omkring 30 cm. 'Jolenta' blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Plantens blade er lyst grønne og har en let citronagtig duft, når de berøres. Denne Pelargonium er perfekt til potter, hængende kurve eller i haven som en bedplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.