Pelargonium (Grandiflorum Grp) 3 kleuren

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een plant met grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren. Enkele populaire kleuren binnen deze groep zijn roze, rood en wit. De bloemen hebben een mooie, volle uitstraling en kunnen zowel enkelvoudig als dubbelbloemig zijn. Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een zeer geliefde plant voor in bloembakken, borders en hanging baskets dankzij de prachtige kleuren en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zorg voor voldoende licht en water, en bemest de plant af en toe. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 3 kleuren heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Deze plant houdt van een lichte plek, maar liever niet in direct zonlicht. Een plek met indirect zonlicht of halfschaduw is ideaal. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  "Pelargonium (Grandiflorum Grp) 3 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat waar het voldoende licht en warmte krijgt. Vermijd tocht en koude temperaturen om de gezondheid van de plant te bevorderen."

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 3 kleuren bloeit van mei tot september en bloeit ongeveer 4 tot 6 maanden lang.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Het gedijt goed bij een gematigd klimaat in huis.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt, maar ook dat er geen water op de bladeren komt om rotting te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een mix van zand, turf en compost voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de afwatering kan belemmeren.

  De Pelargonium planten hebben regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats ze op een zonnige plek en geef af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Je kan ook de bladeren besproeien met water om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat je de plant niet te nat maakt om wortelrot te voorkomen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 3 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant geeft de voorkeur aan een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht, omdat dit de bladeren kan aantasten. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een plant met grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren. Enkele populaire kleuren binnen deze groep zijn roze, rood en wit. De bloemen hebben een mooie, volle uitstraling en kunnen zowel enkelvoudig als dubbelbloemig zijn. Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een zeer geliefde plant voor in bloembakken, borders en hanging baskets dankzij de prachtige kleuren en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.