Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta er en smuk og kraftig plante med lyse lilla blomster og grønne blade. Denne plante blomstrer overdådigt og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en meget stærk og robust plante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde steder. Impatiens Sunpatiens er ideel til brug i blomsterbede, bede og hængekurve og kræver kun lidt vedligeholdelse. Denne plante tåler godt varme og er modstandsdygtig over for sygdomme, hvilket gør den til et fremragende valg for havefolk på alle niveauer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Dette gør den velegnet til at give farve i haven året rundt.

  Denne plante er hårdfør op til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales dog at beskytte planten mod frost om vinteren. I foråret kan planten igen bringes ud.

  Ja, planten er let at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Den tåler forskellige vejrforhold og trives godt i solen.

  Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta har brug for cirka 30 til 40 cm plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og ikke bliver hindret af andre planter i haven. Det anbefales at plante planten på en solrig eller halvskyggefuld placering for optimal vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og er velegnet til skyggefulde steder i haven. Det er en stærk og hurtigvoksende plante, der trives godt i kølige og fugtige forhold. Perfekt til haver med begrænset sollys.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding for at trives, især i løbet af varme sommerdage. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande planten 2-3 gange om ugen. Det er vigtigt at undgå, at jorden tørrer ud.

  Ja, Impatiens Sunpatiens Vigorous GL Magenta planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare blomster og nektar, de producerer. Dette gør planten til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvende insekter. Det er et farverigt bidrag til haven og hjælper med at fremme biodiversitet.

  Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta er en hybridplante, der primært er dyrket for sine farverige blomster. Selvom den ikke direkte bidrager til biodiversitet, kan den dog fungere som fødekilde for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Det er derfor et smukt supplement i haven, men ikke nødvendigvis afgørende for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret og har en lang blomstringsperiode. Blomsterne holder typisk sig indtil den første frost.

  Planten kan godt lide fuld sol og blomstrer endda bedst i en solrig miljø. Sørg dog for tilstrækkeligt vand og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. Planten vil trives godt i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan være skadelig ved indtagelse. Det anbefales at undlade at bruge planten i madlavning.

  Ja, planten har en tæt vækst og kan dæmpe lyd en smule. Bladene og stænglerne kan absorbere lydbølger og dermed skabe en lyddæmpende effekt i haven. Det er dog ikke en plante, der er specielt dyrket for sine lyddæmpende egenskaber.

 • For at holde planten sund og smuk kan regelmæssig beskæring være til hjælp. Fjern regelmæssigt visnete blomster for at stimulere blomstringen, og beskær eventuelle lange skud. Beskær også om foråret eventuelle døde eller beskadigede grene for at sikre en sund vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under varme perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for gennemvåd. Giv gerne vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Pottemuld til havplanter er ideel til denne plantetype. Sørg for god dræning for at forhindre rådne rødder. Giv regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig.

  Haveplanter som Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. En jord med tilstrækkeligt organisk materiale og en neutral pH-værdi er ideel til denne plantesort. Sørg for at gøde jorden regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå tørre og våde pletter. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol for optimal vækst og blomstring.

  For at overleve vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Dæk planten med et tykt lag halm eller blade for at beskytte rødderne. Placér planten et beskyttet sted og giv ekstra vand inden frostperioden begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten hver 2-3 uge for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig tilskud af næring for at kunne vokse og blomstre sundt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen. Gød plantene i vækstperioden, normalt om foråret og sommeren.

  At mulche denne plante hjælper med at holde jorden fugtig og forhindre ukrudtvækst. Brug organisk materiale som blade, bark eller kompost. Påfør et lag mulch omkring planten, men undgå direkte kontakt med stænglerne for at undgå kvælning.

  Havekulturplanter har generelt brug for en neutral til let sur jord for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anses generelt for ideel for de fleste haveplanter.

  Denne plante er følsom over for spindemider, bladlus og trips. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere for disse skadedyr og bekæmpe dem med insekticider for at holde planten sund. Det anbefales også at tage forebyggende forholdsregler, såsom regelmæssig beskæring af angrebne blade.

 • Beskrivelse

  Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Magenta er en smuk og kraftig plante med lyse lilla blomster og grønne blade. Denne plante blomstrer overdådigt og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en meget stærk og robust plante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde steder. Impatiens Sunpatiens er ideel til brug i blomsterbede, bede og hængekurve og kræver kun lidt vedligeholdelse. Denne plante tåler godt varme og er modstandsdygtig over for sygdomme, hvilket gør den til et fremragende valg for havefolk på alle niveauer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.