Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is een opvallende en stevige plant met helderrode bloemen die de hele zomer bloeien. Het is een zon-liefhebbende variant van Impatiens die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. Deze plant groeit snel en kan een hoogte bereiken van 20-30 cm. De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is perfect voor borders, hanging baskets en containers. Deze plant vereist regelmatig water geven en wat bemesting voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor in de tuin als een mooie groene toevoeging.

  Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste binnen worden gehouden tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijtakken te laten groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geniet van de prachtige rode bloemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere rode bloemen die ze produceren. Dit maakt ze aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant trekt verschillende soorten bestuivers aan, zoals bijen, vlinders en hommels, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in een tuin. Daarnaast zorgt de bloeiende plant voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Het is dus een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloei kan duren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de groeiomstandigheden en het klimaat waarin de plant groeit.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant niet de eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk gericht op het verfraaien van de omgeving met zijn bloemen en bladeren.

 • Impatiens Sunpatiens moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig ook uitlopers om de groei te beheersen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant niet in een laag water blijft staan. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden.

  De beste potgrond voor Tuinplanten zoals deze is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd voldoende drainage biedt. Vermijd zware kleigrond en gebruik eventueel meststoffen specifiek voor Tuinplanten voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de bodem vochtig. Het is geschikt voor in borders, potten en hanging baskets.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen. Een dikke laag mulch kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen extreme weersomstandigheden om de overlevingskansen te vergroten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals Impatiens Sunpatiens hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen om de paar weken. Let op de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

  Mulch kan worden aangebracht rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten groeien, moet licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei. Zure grond kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor plagen zoals bladluizen, trips en rupsen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbevolking om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is een opvallende en stevige plant met helderrode bloemen die de hele zomer bloeien. Het is een zon-liefhebbende variant van Impatiens die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. Deze plant groeit snel en kan een hoogte bereiken van 20-30 cm. De Impatiens Sunpatiens Vigorous Gl Red is perfect voor borders, hanging baskets en containers. Deze plant vereist regelmatig water geven en wat bemesting voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.