Calathea Beautystar

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea Beautystar is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die diep groen en crèmekleurig zijn met felroze strepen. De bladeren hebben een uniek patroon en zijn voorzien van een zilverkleurige onderzijde, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De Calathea Beautystar is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij matig licht en regelmatig water geven. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien wordt aanbevolen om de bladeren gezond te houden. Calathea Beautystar is ideaal voor liefhebbers van exotische planten en voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calathea Beautystar is een redelijk veeleisende plant die regelmatig water, hoge luchtvochtigheid en indirect licht nodig heeft. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en de plant regelmatig om te draaien voor gelijkmatige groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en deze indien nodig te behandelen.

  Kamerplanten zoals de Calathea Beautystar hebben over het algemeen indirect licht nodig en kunnen goed gedijen in een ruimte met helder, maar niet direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te veel zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt of waar het enigszins beschut is tegen de zon.

  De Calathea Beautystar heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct fel zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Een plek met helder, maar gedempt licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Calathea Beautystar houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het vermijden van koude tocht is ook belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De Calathea Beautystar bloeit in de lente en zomermaanden, meestal van maart tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de lucht in huis te zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en gezondheid. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen.

 • Het snoeien van deze kamerplant is niet noodzakelijk, tenzij de bladeren dood zijn of beschadigd zijn. Verwijder deze bladeren met een scherpe en schone schaar dicht bij de stengel. Snoei alleen in het voorjaar of de zomer om de plant de kans te geven om te herstellen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef water op kamertemperatuur en vermijd water geven op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in potgrond met een goede luchtdoorlaatbaarheid en drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels langdurig nat staan. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond.

  De bodem waar de plant in groeit, dient goed te draineren en licht vochtig te zijn. Een mix van potgrond, turf en scherp zand is ideaal voor optimale groei. Het is belangrijk om af en toe de bodem te controleren en te zorgen dat deze niet te nat of te droog wordt.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Af en toe de bladeren besproeien met water helpt de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen en moeten regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Gebruik liever lauwwarm water om de bladeren voorzichtig af te vegen.

  De Calathea Beautystar heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg voor een plekje met voldoende natuurlijk licht voor een optimale groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een plek met stabiele en gematigde temperaturen.

  De Calathea Beautystar heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om gezond te blijven. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien en de plant niet bloot te stellen aan droge lucht. Plaats de plant bij voorkeur in de badkamer of keuken waar de luchtvochtigheid hoger is.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een optimale groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest met een gebalanceerde NPK-verhouding. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Calathea Beautystar is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die diep groen en crèmekleurig zijn met felroze strepen. De bladeren hebben een uniek patroon en zijn voorzien van een zilverkleurige onderzijde, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. De Calathea Beautystar is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij matig licht en regelmatig water geven. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien wordt aanbevolen om de bladeren gezond te houden. Calathea Beautystar is ideaal voor liefhebbers van exotische planten en voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.