Calathea Queenstar

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calathea Queenstar is een prachtige plant met opvallende bladeren die diep groen zijn aan de bovenkant en een paarse onderkant hebben. De bladeren hebben een uniek patroon van lichte strepen in een donkere achtergrond, waardoor ze een echte eyecatcher zijn. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom perfect voor in huis. De Calathea Queenstar houdt van een vochtige omgeving en gedijt goed in een warme kamer met indirect zonlicht. Deze plant vereist regelmatig water geven en af en toe wat meststoffen om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calathea Queenstar heeft regelmatig water nodig en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te sproeien en de plant uit direct zonlicht te houden. Het is een gevoelige plant die wat extra aandacht en zorg nodig heeft.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen wel wat licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, uit de buurt van felle zonnestralen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor de groei van de plant.

  De Calathea Queenstar heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Nee, de Calathea Queenstar houdt niet van felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Calathea Queenstar houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden waar de temperatuur constant blijft. Het beste is om de plant tussen de 18-24 graden Celsius te houden.

  De Calathea Queenstar bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken duren voordat de bloemen verwelken.

  Ja, de Calathea Queenstar is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zuurstof produceren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw binnenruimte.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg er dus voor dat de omgevingstemperatuur niet onder de 15 graden Celsius zakt en niet boven de 25 graden Celsius stijgt.

 • Je kunt de bruine bladeren voorzichtig afsnijden met een scherpe schaar. Snoei niet te veel bladeren tegelijk om de plant niet te beschadigen. Zorg ervoor dat de schaar schoon is om kruisbesmetting te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water en vermijd hard water.

  De Calathea Queenstar houdt van humusrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Calathea Queenstar gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een rijke voedingsbodem. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een zachte borstel. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en houd de plant uit direct zonlicht tijdens het reinigen.

  De Calathea Queenstar heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen te houden.

  De luchtvochtigheid in de ruimte voor deze plant moet hoog zijn. Kamerplanten zoals deze gedijen het beste in een vochtige omgeving. Het regelmatig besproeien van de bladeren zal de plant helpen om gezond te blijven.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet over het algemeen neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen beïnvloeden en de gezondheid van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de vier weken tijdens de lente en zomer, en verminder de frequentie in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Calathea Queenstar is een prachtige plant met opvallende bladeren die diep groen zijn aan de bovenkant en een paarse onderkant hebben. De bladeren hebben een uniek patroon van lichte strepen in een donkere achtergrond, waardoor ze een echte eyecatcher zijn. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom perfect voor in huis. De Calathea Queenstar houdt van een vochtige omgeving en gedijt goed in een warme kamer met indirect zonlicht. Deze plant vereist regelmatig water geven en af en toe wat meststoffen om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.