Campanula Starina Blue Star

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula Starina Blue Star is een prachtige vaste plant met opvallende blauwe stervormige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Campanula Starina Blue Star gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Campanula Starina Blue Star is groenblijvend. De plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Dit maakt hem ideaal voor in de tuin als dichte bodembedekker.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de Campanula Starina Blue Star is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Zorg voor een zonnige plek in de tuin en de Campanula Starina Blue Star zal prachtig bloeien.

  De Campanula Starina Blue Star heeft minstens 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem niet te dicht op andere planten te zetten. Houd ook rekening met de groei van de plant in de breedte.

  Ja, de Campanula Starina Blue Star groeit goed in de schaduw. De plant kan goed gedijen op plekken met minder zonlicht en zal nog steeds prachtig bloeien. Let wel op dat de grond voldoende vochtig blijft voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog is voordat je water geeft. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Campanula Starina Blue Star is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het diversifieert ook de vegetatie in de tuin en draagt zo bij aan een gezondere leefomgeving.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan prima tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Onze Tuinplanten zijn geschikt voor verschillende groeiomstandigheden en kunnen goed tegen zonlicht.

  Nee, de Campanula Starina Blue Star is niet eetbaar. Als tuinplant is het niet geschikt voor consumptie en kan het zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt enkel gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, Campanula Starina Blue Star heeft het vermogen om geluid te absorberen en kan daardoor helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het is echter belangrijk om te weten dat planten alleen niet voldoende zijn om geluid volledig te dempen. Het is aan te raden om meerdere geluidsdempende maatregelen te nemen voor optimale resultaten.

 • Om de vorm en gezondheid van de plant te behouden, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei ook regelmatig de dode, beschadigde of zwakke stengels om de groei te bevorderen. Om de plant compact te houden, kan een lichte snoei in het voorjaar worden uitgevoerd.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winterperiode minder water om de groei te vertragen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende bodem die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en dat er voldoende vocht beschikbaar is. Vermijd natte of drassige grond om wortelrot te voorkomen.

  De Campanula Starina Blue Star gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een tuinvlies of afdekzeil helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant worden bemest met organische meststoffen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei. Een keer per jaar kun je ook een speciale meststof voor bloeiende planten gebruiken om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortels van de plant.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de plant, vermijd contact met de stam.

  Campanula Starina Blue Star groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is om een gezonde groei te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, slakken en trips. Deze kunnen schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het plaatsen van lokplanten kan helpen om deze plaagdieren weg te houden.

 • Omschrijving

  Campanula Starina Blue Star is een prachtige vaste plant met opvallende blauwe stervormige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Campanula Starina Blue Star gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.