Campanula Starina Bicolor Star

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula Starina Bicolor Star is een vaste plant met opvallende dubbelgekleurde bloemen in wit en paars. De klokvormige bloemen bloeien van de lente tot de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Deze Campanula soort is relatief eenvoudig te onderhouden en gedijt goed in de zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campanula Starina Bicolor Star is niet groenblijvend. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten die hun bladeren verliezen tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Hij kan goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de meeste tuinen in Nederland. Zorg wel voor een beschutte plek tijdens strenge vorst.

  De Campanula Starina Bicolor Star is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan de plant af en toe worden bemest voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Ruim regelmatig eventueel onkruid rondom de plant weg.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale tuinplant voor plekken met weinig zonlicht. Zorg voor voldoende vochtige grond en genoeg ruimte om te groeien.

  De Campanula Starina Bicolor Star heeft twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om te voorkomen dat deze uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin en zal zeker helpen om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Het is een mooie plant om te hebben als je graag meer vlinders en bijen in je tuin wilt zien.

  Ja, de Campanula Starina Bicolor Star is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt door zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt het bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 8 tot 10 weken. Deze plant is een prachtige toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft bij warm weer. Zorg voor voldoende water en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, de Campanula Starina Bicolor Star is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De Campanula Starina Bicolor Star plant staat erom bekend geluiden te absorberen door zijn dichte bladeren en stelen. Dit maakt hem een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde stengels en bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt na het snoeien.

  De Campanula Starina Bicolor Star heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Hierdoor kunnen de wortels voldoende zuurstof krijgen en voorkom je dat de plant verzuipt. Het is ook aan te raden om regelmatig de potgrond te verversen om de plant gezond te houden.

  Deze plant doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit en vermijd drassige grond. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Campanula Starina Bicolor Star gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. De plant heeft graag goed doorlatende grond en kan zowel in de border als in potten worden geplant. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan een afdekking van bijvoorbeeld vliesdoek helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Kan in het voorjaar bemest worden met organische meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Pas op met te veel mest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te voorzien van een laag mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of cacaodoppen. Let op dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Campanula Starina Bicolor Star gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of meststoffen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door regelmatig te inspecteren en handmatig te verwijderen. Het is ook mogelijk om planten te beschermen met fijnmazig gaas of een natuurlijke vijand zoals lieveheersbeestjes in te zetten.

 • Omschrijving

  De Campanula Starina Bicolor Star is een vaste plant met opvallende dubbelgekleurde bloemen in wit en paars. De klokvormige bloemen bloeien van de lente tot de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Deze Campanula soort is relatief eenvoudig te onderhouden en gedijt goed in de zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.