Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger is een compact groeiende en langbloeiende plant met mooie witte bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen verschijnen in grote hoeveelheden van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras of balkon. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en zorgt voor een compacte groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. In de winter kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en oude bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30-40 centimeter ruimte te geven tussen elke plant. Zo hebben ze voldoende ruimte om te groeien en kunnen ze goed ademen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. De plant kan minder goed gedijen in volledige schaduw, wat de bloei kan beïnvloeden. Het is aanbevolen om de plant te plaatsen op een zonnige plek voor optimale groei.

  Deze tuinplant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger trekt met zijn bloemen diverse bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast draagt het bij aan de variatie van planten in de omgeving.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren van mei tot september en kan ongeveer 3-4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te absorberen en kan daardoor een geluidsdempend effect hebben in de tuin. Het bladerdak en de structuur van de plant helpen om geluidsgolven te absorberen. Het plaatsen van meerdere planten kan het geluidsdempende effect versterken.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes terug, zodat er weer ruimte is voor nieuwe groei. Let op dat je niet te diep snoeit, want dit kan de bloei belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in lichtzure, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet doorweekt is. Meng eventueel wat organische mest door de potgrond voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger heeft bescherming nodig tijdens de winter, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Bedek de plant met een dikke laag mulch of een speciale winterbeschermingshoes om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en geef maandelijks voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze gelijkmatig over de grond te verdelen en goed in te werken.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met toevoegingen zoals kalk of zwavel.

  De plant kan worden aangetast door bladluizen, trips en spintmijten. Ongedierte kan worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of door de plant regelmatig te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Het is ook belangrijk om de plant te voorzien van de juiste verzorging om de kans op plagen te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Hanka-Bofinger is een compact groeiende en langbloeiende plant met mooie witte bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen verschijnen in grote hoeveelheden van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras of balkon. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en zorgt voor een compacte groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.