Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing is een compacte en langbloeiende vioolplant met prachtige lichtblauwe bloemen en een contrasterend donker paars oog in het midden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en bloeit van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Het blad is donkergroen en contrasteert mooi met de heldere bloemen. De Viola Twix F1 Azure Wing is perfect voor in borders, bloembakken en hanging baskets. Het trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Onder gunstige omstandigheden kan de plant de winter overleven.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing heeft ongeveer 15 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 20 centimeter tussen elke plant.

  Tuinplanten, zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing, groeien over het algemeen het best in de volle zon. Echter, sommige soorten kunnen ook goed gedijen in de schaduw, mits er voldoende licht en vocht beschikbaar is. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant te controleren en de juiste groeiomstandigheden te bieden.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn kleur en geur. Het is een goede keuze voor een tuin waar deze insecten welkom zijn.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. De plant biedt voedsel en beschutting voor kleine dieren. Planten met verschillende vormen, kleuren en texturen dragen bij aan een gezonde biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden april tot en met juni en kan tot wel vier tot zes weken bloeien. De bloemen verschijnen in het voorjaar en zorgen voor een prachtige kleur in de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en niet voor consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om de plant of de bloemen ervan te eten.

  Ja, violen hebben de mogelijkheid om geluiden te dempen vanwege hun dichte bladeren en compacte groei. Echter, ze zijn niet specifiek gekweekt of bekend om een uitgesproken geluidsdempende eigenschap te hebben. Het effect zal daarom minimaal zijn.

 • De Viola Twix Azure Wing kan regelmatig worden bijgesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig voeding voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan helpen om de bodemstructuur te verbeteren voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar ook beschermd wordt tegen harde wind. Geschikt voor in borders, hangmanden of potten.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van mulch, een beschermhoes of door deze te verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Water de plant minder in de winter om schade door bevriezing te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Ook is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen en de plant te bemesten voor een gezonde groei. Zorg daarnaast voor een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze viool vragen om een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om een gezonde groei en overvloedige bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de aanbevelingen op de verpakking, meestal één keer per maand tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom tuinplanten vochtig te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of de kroon van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar of compact. Verder kan het toevoegen van organisch materiaal zoals compost helpen bij het handhaven van een gezonde bodemstructuur.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing kan gevoelig zijn voor slakken, bladluizen en spint. Om deze ongedierteproblemen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke roofdieren of insecticiden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende bemesting om de plant gezond en weerbaar te houden.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Azure Wing is een compacte en langbloeiende vioolplant met prachtige lichtblauwe bloemen en een contrasterend donker paars oog in het midden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en bloeit van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Het blad is donkergroen en contrasteert mooi met de heldere bloemen. De Viola Twix F1 Azure Wing is perfect voor in borders, bloembakken en hanging baskets. Het trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.