Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is een compacte en bloeiende plant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van paars en wit. De bloemen hebben een delicate uitstraling en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders en containers. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereist regelmatig water geven. De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Het is een winterharde plant die langdurig bloeit en zorgt voor een charmante en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter vaak zijn bladeren verliest. Het wordt aanbevolen om deze plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter extra bescherming te geven, zoals een laag mulch of een beschermhoes. Planten in potten zijn over het algemeen gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Het is een winterharde plant die een mooie toevoeging zal zijn aan elke tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 15-20 cm in de tuin om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor een gezonde plant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant echter verminderd worden.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield heeft regelmatig water nodig, vooral in drogere periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant daarom ongeveer 2 tot 3 keer per week water.

  Ja, Tuinviolen staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die wilde dieren aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast draagt hij bij aan de diversiteit in de tuin door zijn kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging voor een ecologisch evenwichtige tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar ook tegen halfschaduw. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft om uitdroging te voorkomen. Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is een winterharde plant en kan goed gedijen in de tuin.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om te vermijden om planten te eten die niet specifiek als eetbaar worden vermeld.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield heeft een geluidsdempende werking door de bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen. Het is een goede keuze als u op zoek bent naar een plant die geluidsoverlast kan verminderen in uw tuin. Echter, houd er rekening mee dat het effect van geluidsdempendheid afhankelijk is van de omvang en dichtheid van de beplanting.

 • De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder oude bloemen en dode bladeren om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  De Viola Twix F1 Beaconsfield heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te langdurig in een natte bodem staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Kies een goed doorlatende potgrond speciaal voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om gezond te groeien en bloeien.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de gezonde groei en bloei van tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voeding en vochtigheid. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemstructuur verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant gedijt goed in borders, perken en plantenbakken.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield kunnen in de winter worden beschermd door een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Dit helpt om de wortels te isoleren en te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst toeslaat.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef af en toe wat meststof. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt gedurende het groeiseizoen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de grond helpt vocht vast te houden en onkruidgroei onderdrukt. Het kan worden aangebracht rond de basis van planten om de wortels te beschermen en de grondtemperatuur te reguleren. Sommige materialen die als mulch kunnen worden gebruikt zijn boomschors, bladeren of stro.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het inzetten van roofmijten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel actie te ondernemen. Verwijder handmatig eventuele plagen om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is een compacte en bloeiende plant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van paars en wit. De bloemen hebben een delicate uitstraling en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders en containers. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereist regelmatig water geven. De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Beaconsfield is gemakkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Het is een winterharde plant die langdurig bloeit en zorgt voor een charmante en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.