Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is een prachtige viooltjesplant met felblauwe bloemen en een opvallend oog in het midden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Twix F1 Blue with Eye is perfect voor in potten, borders of hangmanden en voegt kleur toe aan elke tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden. Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is een bloeiende plant die aantrekkelijk is voor bijen en vlinders.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus lichte vorst verdragen, maar is niet bestand tegen zeer koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant tijdens de wintermaanden extra bescherming te geven.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en af en toe bemesting kan helpen bij de groei en bloei. Met de juiste zorg zal deze plant gezond en mooi blijven gedijen in jouw tuin.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt in de tuin. Houd rekening met de groeisnelheid van de plant en voorzie voldoende ruimte voor uitbreiding.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en bloeit de plant minder uitbundig. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef bij warm weer wat vaker water dan bij kouder weer.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan het dienen als voedselbron voor bepaalde insecten en vogels. Het toevoegen van diverse planten aan de tuin zal de algehele biodiversiteit ten goede komen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye bloeit van maart tot en met juni. De bloei kan duren van 8 tot 12 weken.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Eetbare viooltjes zijn meestal een ander type en soort plant.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door zijn bladeren en bloemen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin of op het balkon. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant heeft geen regelmatige snoei nodig, maar verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan hij in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting om de paar weken kan de groei en bloei bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om gezonde groei te ondersteunen. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan helpen bij het handhaven van een optimale bodemkwaliteit.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Voorkom dat de plant te langdurig in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst en kou. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bedek de plant indien nodig met mulch of een beschermende doek. Het is ook aan te raden om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Bemest de plant in het voorjaar en zorg voor voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen organische meststoffen te gebruiken die rijk zijn aan stikstof, fosfor en kalium. Een evenwichtige voeding zorgt voor een goede bloei en gezonde bladeren.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar vermijd contact met de stelen en bladeren om schimmelziekten te voorkomen. Het regelmatig aanbrengen van mulch zal bijdragen aan de gezondheid en bloei van deze tuinplant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is door gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en larven van gaasvliegen. Daarnaast kan ook handmatig plukken van ongedierte een effectieve methode zijn.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Blue with Eye is een prachtige viooltjesplant met felblauwe bloemen en een opvallend oog in het midden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Twix F1 Blue with Eye is perfect voor in potten, borders of hangmanden en voegt kleur toe aan elke tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.