Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Deep Blueblotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Carneval Deep Blueblotch' er en farverig og iøjnefaldende violblomst med dybblå kronblade og en kontrastfuld hvid plet i midten. Blomsterne blomstrer om foråret og bliver ved med at blomstre hele sommeren. Denne plante er ideel til bede, blomsterkasser og hængekurve. Det er en kompakt og velgrenet plante, der er nem at vedligeholde. Sørg for en fugtig og veldrænet jord på et solrigt til halvskyggefuldt sted for optimal vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Deep Blueblotch' er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Denne plante er årlig og har en vækstcyklus på ét sæson.

  Denne plante er vinterhårdfør op til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost med f.eks. et lag halm eller blade. Om foråret vil planten begynde at vokse og blomstre igen.

  De Viola er generelt let at vedligeholde og trives godt både i fuld sol og halvskygge. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og fjerne visne blomster for at holde den sund. Denne plante har sjældent problemer med sygdomme og skadedyr.

  Planten har brug for ca. 20-30 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem hver plante for at fremme luftcirkulationen. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Stederne med violer vil vokse bedst i solen eller halvskyggen. I skyggen vil de blomstre og vokse mindre. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, ca. 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Juster hyppigheden baseret på omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de smukke blomster og nektar, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven, da det hjælper med at fremme biodiversitet og bestøvning.

  Haveplanter, herunder Viola (Wittrockiana Grp), bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. De skaber en varieret flora i haven og tilbyder ly til forskellige dyrearter. At plante og vedligeholde haveplanter hjælper derfor med at styrke biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt fra februar til juni og kan blomstre i ca. 4-6 uger, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Deep Blueblotch' trives godt i fuld sol. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt med sollys. I fuld sol vil planten trives og blomstre godt.

  Denne plante er ikke spiselig og anbefales ikke til konsum. Den dyrkes primært som en haveplante på grund af de smukke blomster. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til menneskelig konsumption.

  Haveplanter kan absorbere lyde en smule, men har generelt ikke en signifikant lyddæmpende effekt. Det er især bladstrukturen og vækstformen af planten, der kan spille en rolle i at reducere støjgener.

 • Beskær planten efter blomstring for at fremme ny vækst. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster. Trim planten tilbage til omkring 5 cm over jorden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke drivvåd. Det er bedst at give vand tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, blandet med kompost for ekstra næringstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en potte med drænhuller for at undgå vandtæthed.

  Viol (Wittrockiana Grp) 'Carneval Deep Blueblotch' foretrækker veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en pH-værdi fra neutral til let sur. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jorden og gøde den efter behov.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven. Sørg for veldrænet jord og undgå steder, hvor vand samler sig. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Det anbefales at beskytte denne plante om vinteren ved at dække den med f.eks. et lag halm eller blade. Dette vil beskytte planten mod frost. Det kan også hjælpe at placere planten tættere på en beskyttet mur for at beskytte den mod hård vind.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme væksten. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Disse planter har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme en sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for optimale resultater. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch holder jorden fugtig og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Det hjælper også med at reducere ukrudtsvækst og tilføjer organisk materiale til jorden. Det er vigtigt ikke at lægge mulchlaget mod plantens stængler for at undgå kvælning.

  Viola (Wittrockiana-gruppen) 'Carneval Deep Blueblotch' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke holder på vand. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre surhedsgraden.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, anbefales det at regelmæssigt kontrollere blade og blomster for lus, snegle og trips. En miljøvenlig måde at gøre dette på er ved at fjerne dem med hænderne eller bruge naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Det er også muligt at bruge en naturlig insektspray, hvis skadedyrsangrebet er alvorligt.

 • Beskrivelse

  Viola 'Carneval Deep Blueblotch' er en farverig og iøjnefaldende violblomst med dybblå kronblade og en kontrastfuld hvid plet i midten. Blomsterne blomstrer om foråret og bliver ved med at blomstre hele sommeren. Denne plante er ideel til bede, blomsterkasser og hængekurve. Det er en kompakt og velgrenet plante, der er nem at vedligeholde. Sørg for en fugtig og veldrænet jord på et solrigt til halvskyggefuldt sted for optimal vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.