Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Orange Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Carneval Orange Blotch' is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met opvallende oranje bloemen met paarse vlekjes. Deze compacte plant wordt vaak gebruikt in borders, potten en hanging baskets vanwege zijn prachtige bloemen en lange bloeiperiode. De 'Carneval Orange Blotch' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Deze vioolplant heeft regelmatig water nodig en bloeit van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Met zijn opvallende bloemen voegt deze plant een levendige en kleurrijke touch toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Orange Blotch' is geen groenblijvende plant. Het is een bloeiende plant die meestal in de lente en zomer bloeit en zijn blad verliest in de herfst en winter. Het is daarom aan te raden om de plant in het najaar te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Deze plant kan dus lichte vorst verdragen zonder bescherming nodig te hebben. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen.

  De Viola is een makkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende water en licht, en de plant zal goed gedijen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  De plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is het beste om de planten op ongeveer 20-25 cm van elkaar te planten om voldoende ruimte te geven voor groei en bloei. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte krijgen om zich te verspreiden en te groeien zonder in elkaars ruimte te kruipen.

  Deze plant groeit het beste in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei verminderen.

  De Viola 'Carneval Orange Blotch' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en zoete geur van de bloemen. Dit kan helpen bij het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die kan bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan het ook kleine dieren aantrekken die helpen bij het bestuiven van andere planten. Het creëert een natuurlijke en aantrekkelijke omgeving voor verschillende soorten fauna.

  De Viola bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloei kan maanden aanhouden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Het is een langbloeiende plant die veel kleur brengt in de tuin.

  Deze plant kan het beste groeien in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. In de volle zon kan de plant goed gedijen en mooie bloemen produceren.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte keuze voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, Viola's hebben een geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en bloemenoppervlak dat geluidstrilling kan absorberen. Daarnaast kan het aanwezig zijn van planten in het algemeen zorgen voor een rustige sfeer en de galm verminderen in een ruimte.

 • Je kunt verwelkte bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te verlengen. Af en toe kun je de plant licht snoeien om een compacte groei te stimuleren. Het is ook aan te raden om dode of beschadigde bladeren en stengels te verwijderen voor een gezonde uitstraling van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Orange Blotch' groeien het beste in licht bemeste potgrond. Deze potgrond zorgt voor voldoende voedingsstoffen en een goede drainage voor de plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem om de plant optimaal te laten groeien.

  De Viola (Wittrockiana Group) 'Carneval Orange Blotch' gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Geef de plant in de winter extra bescherming door mulch of bedekking met vliesdoek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed waterdoorlatend is en voorkom dat de plant te langdurig wordt blootgesteld aan strenge vorst. Overwinter de plant op een beschutte plaats uit de wind.

  De plant houdt van een goed doorlatende bodem en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een vloeibare meststof of langzaam werkende korrels. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Handhaving van de juiste zuurgraad kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en handmatig verwijderen helpen om plagen te voorkomen. Tot slot kan het besproeien met een milde zeepoplossing of neemolie ook effectief zijn in de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola 'Carneval Orange Blotch' is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met opvallende oranje bloemen met paarse vlekjes. Deze compacte plant wordt vaak gebruikt in borders, potten en hanging baskets vanwege zijn prachtige bloemen en lange bloeiperiode. De 'Carneval Orange Blotch' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Deze vioolplant heeft regelmatig water nodig en bloeit van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Met zijn opvallende bloemen voegt deze plant een levendige en kleurrijke touch toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.