Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Carneval Beaconsfield' is een kleurrijke en opvallende plant uit de Viola Wittrockiana groep. Deze plant heeft bloemen met prachtige tinten van paars, geel en wit, die samen een feestelijk en levendig uiterlijk creëren. De bloemen bloeien gedurende de lente en zomer, waardoor de plant een langdurige en vrolijke toevoeging is aan tuinen en bloembedden. De 'Carneval Beaconsfield' gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Deze Viola trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een favoriet is onder tuiniers die van biodiversiteit houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden. De Viola 'Carneval Beaconsfield' bloeit in de lente en zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan dus wat vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een geschikte tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de tuin. Het is een winterharde plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe wat voeding. De plant groeit het best op een plek met voldoende zonlicht.

  Voor Tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor groei en ontwikkeling. Over het algemeen hebben deze planten zo'n 15-20 centimeter ruimte nodig tussen elkaar om goed te gedijen. Zorg er ook voor dat de grond waarin ze geplant worden voldoende voedingsstoffen en vocht bevat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei wat minder zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor een optimale groei van de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' heeft regelmatig water nodig. Over het algemeen is het goed om de plant wekelijks water te geven, zeker tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, Viola's staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten worden vaak in tuinen geplant om bijen en vlinders aan te moedigen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Bovendien kan het dienen als voedselbron voor verschillende soorten insecten. Door het toevoegen van deze plant aan uw tuin, draagt u bij aan een divers en gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en kan bloeien gedurende een periode van 6 tot 8 weken.

  Ja, Viola's kunnen goed tegen de volle zon, maar ze geven de voorkeur aan gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om bloemen en bladeren van deze plant te vermijden voor consumptie.

  Ja, sommige tuinplanten hebben het vermogen om geluid te dempen door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving van de plant.

 • De Viola ('Carneval Beaconsfield') kan regelmatig worden gesnoeid om dode bloemen en bladeren te verwijderen en de groei te bevorderen. Snoei voorzichtig met een scherpe schaar om beschadiging van de plant te voorkomen. Verwijder indien nodig ook uitlopers die te lang worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddeld vochtigheidsniveau. Het is raadzaam om tijdens het groeiseizoen regelmatig voedingsstoffen toe te voegen aan de potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet vochtig maar niet te nat zijn. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' te beschermen in de winter, kan je een laag organisch mulchmateriaal rond de basis van de plant aanbrengen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant niet te lang nat is. Bescherm de plant ook tegen harde wind en vorst door hem af te dekken met een doek of speciale beschermhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten om het vocht in de grond te behouden en onkruidgroei te verminderen. Door een laag organisch materiaal aan te brengen worden de wortels beschermd en blijft de grond vruchtbaar. Het is aan te raden om jaarlijks te mulchen voor een gezonde groei van de planten.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval Beaconsfield' hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of specifieke bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of slakken. Een biologische bestrijdingsmethode kan zijn om lieveheersbeestjes of nematoden in te zetten. Ook het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen bij het beschermen van de plant.

 • Omschrijving

  De Viola 'Carneval Beaconsfield' is een kleurrijke en opvallende plant uit de Viola Wittrockiana groep. Deze plant heeft bloemen met prachtige tinten van paars, geel en wit, die samen een feestelijk en levendig uiterlijk creëren. De bloemen bloeien gedurende de lente en zomer, waardoor de plant een langdurige en vrolijke toevoeging is aan tuinen en bloembedden. De 'Carneval Beaconsfield' gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Deze Viola trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een favoriet is onder tuiniers die van biodiversiteit houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.