Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval White Roseblotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Carneval White Roseblotch' is een vrolijke en kleurrijke plant met mooie witte bloemen en roze vlekken op de bloemblaadjes. Deze viooltjes behoren tot de Wittrockiana groep en hebben een compacte groeiwijze. Ze bloeien rijkelijk en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders en bloembakken. De 'Carneval White Roseblotch' is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende het voorjaar en de zomer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die vaak als eenjarige wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen.

  De plant is goed winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst en natte grond. Het is aan te raden in de winter de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale behoeften. Regelmatig water geven en wat meststoffen in het voorjaar zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke bloemen in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval White Roseblotch' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant deze op een afstand van ongeveer 15 tot 20 cm van andere planten. Houd rekening met de grootte van de plant wanneer je deze in de tuin plaatst.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een Tuinplant die weinig zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal gezond blijven.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval White Roseblotch'" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en de nectar die ze produceren. Planten die onder de Tuinplanten vallen hebben vaak de eigenschap om bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem. Het kan helpen om een gezonde en gevarieerde leefomgeving te bevorderen.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken. In augustus kan er een tweede bloei optreden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval White Roseblotch' kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is een sterke tuinplant die goed groeit in zonnige plekken. Zorg wel dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en de bloemen worden vaak gebruikt in bloemstukken en borders. Let op: Niet alle Viola-soorten zijn eetbaar, dus het is altijd belangrijk om de eetbaarheid van een plant te controleren voordat je deze consumeert.

  Ja, Viola's hebben de mogelijkheid om geluid te dempen door middel van hun bladeren en bloemen. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidshinder in de omgeving. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het geluidsdempende effect vaak beperkt is en afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de plant en de dichtheid van bladeren.

 • Het is niet nodig om Viola 'Carneval White Roseblotch' te snoeien, omdat het een compacte en goed vertakte plant is. Mochten de bloemen verwelken, dan kun je deze verwijderen om de bloei te bevorderen. Verwijder eventueel ook dode of beschadigde bladeren om de plant er gezond uit te laten zien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen maar niet te compact is. Overmatig water vasthouden kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het is ook belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  De Viola 'Carneval White Roseblotch' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze planten kunnen goed groeien in borders, rotstuinen en bloembakken. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en vocht krijgen voor een gezonde groei.

  In de winter kan het nuttig zijn om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis te leggen. Een laagje mulch kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen kou. Het is ook een goed idee om de plant op een beschutte plek te zetten om de bloemen te beschermen tegen harde winterwind.

  De Viola 'Carneval White Roseblotch' verlangt een plekje in de halfschaduw tot zon. Zorg voor voldoende vochtige, maar goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Viola 'Carneval White Roseblotch' hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en de zomer voor een langdurige bloei.

  Het is aan te raden om een mulchlaag rondom de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Let op dat de mulchlaag niet te dik is om de plant niet te verstikken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Carneval White Roseblotch' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals luis en trips, die schade kunnen aanrichten aan de plant. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes om het ongedierte te bestrijden. Voorkom tevens overmatig vocht rondom de plant om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola 'Carneval White Roseblotch' is een vrolijke en kleurrijke plant met mooie witte bloemen en roze vlekken op de bloemblaadjes. Deze viooltjes behoren tot de Wittrockiana groep en hebben een compacte groeiwijze. Ze bloeien rijkelijk en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders en bloembakken. De 'Carneval White Roseblotch' is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende het voorjaar en de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.