Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch is een kleurrijke plant met gele bloemen en een tweekleurig bloemblad met vlekken. Deze plant behoort tot de vioolbloemige groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien overvloedig en brengen een vrolijke sfeer in de tuin of op het balkon. De Viola Carneval F1 Yellow with Blotch is een hybride soort die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, plantenbakken of hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die voornamelijk wordt gebruikt als perkplant in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan overleven in koudere klimaten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Het is echter belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch" heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en optimale bloei te bereiken. Houd enige afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch" heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, Viola's trekken bijen en vlinders aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is belangrijk voor de bestuiving van de plant en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Je zult genieten van prachtige bezoekers in je tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Daarnaast kunnen kleine dieren schuilen in het blad van de plant, waardoor verschillende soorten leven worden ondersteund in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. Na de bloei kunnen de bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt als het warm en zonnig is. Het is aan te raden om de plant te voorzien van extra bescherming tegen de felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant de capaciteit om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en stengels. Echter, het geluidsdempende vermogen is niet zo sterk als bij planten met dikkere bladeren zoals bijvoorbeeld bamboe. Het plaatsen van meerdere van deze planten kan helpen om geluid te absorberen in een tuinomgeving.

 • Het is niet nodig om deze plant regelmatig te snoeien. Dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kunnen enkele stengels worden teruggesnoeid voor een compactere groei.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant gedurende de dag kan opdrogen en zo schimmelgroei kan voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals "Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch" is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond speciaal voor bloeiende planten. Potgrond met een luchtige structuur en goede drainage zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor optimale groei van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of tunnelkas worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de winterperiode.

  De plant houdt van een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulch zorgt voor een goede vochtbalans en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals compost of boomschors te gebruiken. Een laagje mulch van 5-10 cm is voldoende om de plant te helpen gedijen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van de plant. Een goede bodemstructuur met voldoende voeding en drainage is ook belangrijk voor het gedijen van deze plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, trips en slakken. Deze kunnen schade aanrichten aan de bladeren en bloemen. Een natuurlijke bestrijdingsmethode is het gebruik van roofmijten of het plaatsen van slakkenkorrels rondom de plant.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Carneval F1 Yellow with Blotch is een kleurrijke plant met gele bloemen en een tweekleurig bloemblad met vlekken. Deze plant behoort tot de vioolbloemige groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien overvloedig en brengen een vrolijke sfeer in de tuin of op het balkon. De Viola Carneval F1 Yellow with Blotch is een hybride soort die goed gedijt in zonlicht of halfschaduw. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, plantenbakken of hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.