Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing is een opvallende viooltjesplant met prachtige tweekleurige bloemen in de kleuren oranje en paars. De bloemen hebben een opvallende vorm en worden gedragen op stevige stelen. Deze plant bloeit overvloedig en is ideaal voor het opfleuren van borders, bloempotten of hangmanden. De Viola Twix F1 Orange Purple Wing heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Deze plant is een kleurrijke aanwinst voor elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing is een tweejarige plant en geen groenblijvende plant. Tijdens de winter verliest deze plant zijn bladeren, maar kan in het voorjaar weer opnieuw bloeien. Hoewel het geen groenblijvende plant is, kan het wel een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zowel in de zon als in de schaduw groeien. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Plant ze ook op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing gedijt het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De Viola Cornuta Grp Twix F1 Orange Purple Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceert. Het kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag deze nuttige insecten in hun tuin willen aantrekken.

  Ja, planten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze bijdragen aan de voedselvoorziening en leefomgeving van verschillende diersoorten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gevarieerd ecosysteem te creëren.

  Deze plant bloeit vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Deze plant staat het liefst in de halfschaduw tot volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt bij direct zonlicht. Om verbranding van de bladeren te voorkomen, is het aan te raden om de plant tijdens de warmste uren van de dag te beschermen tegen de felle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing is geluidsdempend vanwege zijn bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het balkon. Het is een mooie en functionele toevoeging aan elke groene ruimte.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te verlengen. Verwijder dode bladeren en takjes om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de groei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens warme, droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is het beste om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voor de nacht.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en compost kan ook gunstig zijn voor de groei van deze tuinplant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant heeft een standplaats in volle zon of halfschaduw nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Een beschutte locatie is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winterperiode is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan een lichte afdekking met bijvoorbeeld vliesdoek helpen om de plant te beschermen tegen koude wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voor de winterperiode, zodat de wortels niet uitdrogen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant regelmatig water, zorg voor voldoende zonlicht en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Deze plant kan het beste in de lente en herfst bemest worden.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus pas op met te veel meststoffen.

  Het is aanbevolen om organische mulch rond de plant aan te brengen om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Dit helpt bij het behouden van gezonde groei en bloei. Gebruik bij voorkeur bladmulch of compost als mulchmateriaal.

  Deze plant heeft graag een licht zure tot neutrale bodem. De ideale pH-waarde ligt tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, slakken en rupsen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en deze indien nodig te bestrijden met natuurlijke of chemische middelen. Het gebruik van roofdieren, zoals lieveheersbeestjes, kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange Purple Wing is een opvallende viooltjesplant met prachtige tweekleurige bloemen in de kleuren oranje en paars. De bloemen hebben een opvallende vorm en worden gedragen op stevige stelen. Deze plant bloeit overvloedig en is ideaal voor het opfleuren van borders, bloempotten of hangmanden. De Viola Twix F1 Orange Purple Wing heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Deze plant is een kleurrijke aanwinst voor elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.