Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye er en smuk blomst med rosa kronblade og et iørefaldende øje i midten. Planten tilhører violfamilien og har en kompakt vækstform. Det er en vinterhårdfør plante, der blomstrer fra tidlig forår til sommer. Viola Twix F1 er perfekt til grænser, potter eller hængekurve. Det er en let at passe plante, der sørger for et farverigt bidrag til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade i koldt vejr og vokser igen om foråret.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose med Øje er vinterhårdfør ned til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Det er en haveplante, der trives godt i milde vintre.

  Denne plante er generelt ret nem at vedligeholde og kræver rimelig lidt pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og gødning regelmæssigt for optimal vækst. Denne plante foretrækker at stå på et solrigt sted i haven.

  Haveplanter som disse har generelt brug for lidt plads til at vokse og udvikle sig. Det anbefales at plante dem med ca. 20-30 cm afstand og give dem tilstrækkelig plads omkring sig til lys og luftcirkulation. Det er vigtigt at tage plantens specifikke behov i betragtning, når man bestemmer den rigtige plantafstand.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose med Øje trives godt i skyggen. Det er en stærk haveplante, der trives godt i delvis eller helt skyggefulde områder. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  De Viola Twix F1 Rose med Eye har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke at oversvømme den. Kontroller regelmæssigt om jorden stadig er tilstrækkeligt fugtig, inden du giver vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og de farverige blomster, der tiltrækker dem. Dette vil skabe en livlig og biodivers have, hvor sommerfugle og bier gerne besøger.

  Havplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække insekter og tilbyde mad til fugle. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at understøtte en sund diversitet af flora og fauna.

  Denne plante blomstrer fra tidlig forår til starten af sommeren. Blomstringsperioden varer normalt cirka 8 til 10 uger.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose med øje kan tåle fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage. Sørg dog for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader.

  Nej, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye planten har en begrænset lyddæmpende evne. Bladene og blomsterne kan absorbere lidt omgivende støj, men effekten er minimal. For en betydelig lyddæmpende effekt er andre planter mere velegnede.

 • Denne plante behøver ikke at blive beskåret ofte, men når blomsterne begynder at visne, kan de visne blomster fjernes for at forlænge blomstringsperioden. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Overbeskæring kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til planten, sørg for at jorden forbliver fugtig men ikke gennemvædet. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse. Giv mindre vand i regnfulde perioder.

  Planten har brug for en godt drænet pottejord. Sørg for, at pottejorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt lidt organisk gødning for ekstra næring.

  Jorden skal være veldrænet og frugtbar, med tilstrækkeligt organisk materiale. En let sur til neutral pH er ideel for denne plantesort. Sørg for god vandafledning for at undgå rådne rødder.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye plant trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og forbliver let fugtig. Disse haveplanter er velegnede til både bede og blomsterkasser.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose med Øje har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at planten er frostfri og beskyttet mod hård vind. Det anbefales også at flytte planten i potter til et beskyttet sted i løbet af vinteren.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for tilstrækkeligt med sollys og giv regelmæssigt vand. Fjern visne blomster for at stimulere væksten.

  Haveplanter som disse violer har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning specielt sammensat til blomstrende planter. Gød plantene i henhold til anvisningerne på emballagen for en sund vækst og smukke blomster.

  Mulch hjælper med at bevare jordens fugtighed og reducere ukrudtsvækst. Det anbefales at påføre et lag mulch omkring planten om foråret. Vær opmærksom på, at mulch ikke lægges direkte op ad plantens stængler for at undgå rådne.

  Den ideelle surhedsgrad af jorden for haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye ligger mellem 5,5 og 7,0 på pH-skalaen. En let sur til neutral jord er mest egnet til en sund vækst og blomstring af denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere med kalk eller svovl.

  Drys regelmæssigt økologiske sneglekorn omkring planten for at undgå sneglplager. Placer lokfælder med feromonfælder for at bekæmpe bladlus og andre insekter. Tjek regelmæssigt for hvidflue og bekæmp den om nødvendigt med et biologisk bekæmpelsesmiddel.

 • Beskrivelse

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye er en smuk blomst med rosa kronblade og et iørefaldende øje i midten. Planten tilhører violfamilien og har en kompakt vækstform. Det er en vinterhårdfør plante, der blomstrer fra tidlig forår til sommer. Viola Twix F1 er perfekt til grænser, potter eller hængekurve. Det er en let at passe plante, der sørger for et farverigt bidrag til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.