Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon is een prachtige viooltjesplant met opvallende violetkleurige bloemen. Het is een compacte plant die uitbundig bloeit en een mooie toevoeging is aan je tuin of bloembak. De bloemen hebben een unieke tweekleurige bloemblaadjes en geven een vrolijke uitstraling. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Met zijn langdurige bloeiperiode zorgt de Viola Twix F1 Violet Beacon voor een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die gedurende het groeiseizoen bloeit en vervolgens zijn bladeren verliest in de herfst. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde winters. Beschermt de plant bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bemesten, en wordt het best geplant in goed doorlatende grond op een zonnige locatie. Regelmatig snoeien en verwelkte bloemen verwijderen zal de groei en bloei bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende lucht en zonlicht bij de plant kan komen.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De Viola Twix F1 Violet Beacon heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift indien nodig aan.

  Ja, Viola's staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun zoete geur en heldere bloemen. Hierdoor zijn ze een mooie toevoeging voor iedere tuin die vlinders en bijen wil lokken.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Door het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit versterkt worden. Het kan helpen om een gezonde en evenwichtige tuinomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit in de maanden april, mei en juni. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en niet bedoeld voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt voor zijn kleurrijke bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege het bladerrijke en compacte groeiwijze. Echter, het zal geen significant effect hebben op geluidsoverlast. Het is vooral geschikt voor het verfraaien van de tuin.

 • Deze plant vereist geen specifieke snoei, maar het regelmatig verwijderen van verdorde bloemen zal de bloeitijd verlengen. Om een compacte groei te behouden, kunnen lange uitlopers worden teruggesnoeid in het voorjaar. Het is belangrijk om te zorgen voor goede luchtcirculatie rondom de plant om ziekten te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden. Houd rekening met de behoefte van de plant, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en water geven op regelmatige basis, zonder dat de wortels in het water blijven staan. Vermijd zware kleigrond die de afvoer van water kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een vruchtbare bodem en vermijd stilstaand water. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats staat. De grond moet goed gedraineerd zijn en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst en kou. Dit kan door middel van een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan een fleecedoek of speciale winterbescherming helpen om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht voor optimale bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulchen rond de basis van deze plant helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor de beste resultaten. Let op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond te controleren en zo nodig aan te passen voor optimale groei. Overmatig zure grond kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde bloei.

  Veel voorkomende ongedierte op tuinplanten zijn bladluizen, trips en slakken. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of met biologische bestrijders zoals lieveheersbeestjes of aaltjes. Een goede hygiëne en regelmatige controle helpen om plagen onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet Beacon is een prachtige viooltjesplant met opvallende violetkleurige bloemen. Het is een compacte plant die uitbundig bloeit en een mooie toevoeging is aan je tuin of bloembak. De bloemen hebben een unieke tweekleurige bloemblaadjes en geven een vrolijke uitstraling. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Met zijn langdurige bloeiperiode zorgt de Viola Twix F1 Violet Beacon voor een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.