Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing is een prachtige en compacte plant die opvalt door zijn witte en paarse bloemen met een opvallende paarse vlek op de bloemblaadjes. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan hoogtes bereiken van ongeveer 15-20 cm. Het is een winterharde plant die het goed doet in borders, rotstuinen en containers. Deze Viola trekt veel vlinders en bijen aan en bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en de zomer. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimaal snoeiwerk. Zorg ervoor dat hij voldoende water en voedingsstoffen krijgt voor de beste groei en bloeiresultaten. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen de planten. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd rekening met de groei van de planten en geef ze genoeg ruimte om zich te ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals de "Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing" groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar hebben wel wat zonlicht nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur per dag wat zonlicht krijgt voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor de beste resultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een ideale keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten aan te trekken. Dit draagt bij aan het stimuleren van bestuiving en het behoud van verschillende diersoorten in de tuin. Het is daarom goed om planten te kiezen die bijdragen aan de diversiteit van het ecosysteem.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing bloeit van april tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing kan goed tegen de volle zon en heeft zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen. Eventueel kan wat bescherming tegen de hete middagzon nuttig zijn.

  Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn decoratieve bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant met bloemen in wit en paars. Planten met geluidsdempende eigenschappen zijn bijvoorbeeld bamboe of klimop.

 • De Viola Twix F1 White Purple Wing hoeft niet per se gesnoeid te worden, maar het verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de bloeiperiode verlengen. Als de plant te groot wordt, kunnen lange uitlopers worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats of lichte schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant is geschikt voor in de border of in potten.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing heeft bescherming nodig in de winter, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Het is raadzaam om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de koude wind de plant uitdroogt.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een gebalanceerde formule om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen. Verwijder regelmatig de mulchlaag om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 5,8 en 6,8. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei. Zuurdere bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden.

  Deze violen zijn gevoelig voor bladluizen en slakken. Om ze te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes gebruiken of neem een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel zoals pyrethrine. Houd de plant ook gezond door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White Purple Wing is een prachtige en compacte plant die opvalt door zijn witte en paarse bloemen met een opvallende paarse vlek op de bloemblaadjes. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan hoogtes bereiken van ongeveer 15-20 cm. Het is een winterharde plant die het goed doet in borders, rotstuinen en containers. Deze Viola trekt veel vlinders en bijen aan en bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.