Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow is een prachtige en opvallende vaste plant met heldergele bloemen. Deze plant behoort tot de hoornviool familie en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen van de Viola Twix F1 Yellow bloeien van het voorjaar tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Ideaal voor borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die vooral in de lente en zomer bloeit en groeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om hem te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel wat extra mulch om de wortels te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast gedijt deze plant goed in de volle zon of halfschaduw.

  Deze plant heeft ongeveer 10-15 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan verspreiden en gezond kan blijven. Plaats de plant in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow groeien het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Het is belangrijk om de planten in de ochtend water te geven, zodat ze voldoende tijd hebben om droog te worden voordat de nacht valt.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het zal zeker helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar je tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat ook gunstig is voor de biodiversiteit. Het is dus een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van april tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed bloeien in de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk bedoeld is voor decoratieve doeleinden. Het consumeren ervan wordt afgeraden.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei kan je de potgrond verrijken met compost of slow-release meststoffen.

  Een goede bodem voor tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow is goed doorlatend en vruchtbaar. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Voor optimaal groeien en bloeien is het belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Deze tuinplanten zijn geschikt voor in bloembakken, borders of hangmanden.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door mulch of stro rond de plant aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Zorg regelmatig voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Let op dat je niet overbemest, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 cm dik rondom de plant, maar zorg dat de mulch niet tegen de stengels aanligt.

  Deze plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goede bodemstructuur met voldoende organisch materiaal is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op slakken, bladluizen en witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmethoden, zoals het plaatsen van lokplanten of het besproeien met een milieuvriendelijk insecticide, kan helpen bij het voorkomen van schade door ongedierte. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow is een prachtige en opvallende vaste plant met heldergele bloemen. Deze plant behoort tot de hoornviool familie en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen van de Viola Twix F1 Yellow bloeien van het voorjaar tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Ideaal voor borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.