Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing er en smuk blomstrende plante med gule og lilla blomster. Den har iøjnefaldende vingelignende kronblade, der giver et legende og charmerende udseende. Denne plante blomstrer rigeligt og tilfører farverig glæde til haven eller blomsterkassen. Blomsterne har et delikat udseende og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Twix F1 Yellow Purple Wing er et muntert og iøjnefaldende indslag i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Det er en blomstrende plante, der typisk blomstrer om foråret og sommeren. Om vinteren taber planten sine blade og kan gå i hvile.

  De Viola (Cornuta-gruppen) Twix F1 Yellow Purple Wing kan tåle temperaturer ned til -5 grader Celsius om vinteren. Det er en vinterhårdfør plante, der kan modstå let frost. Det anbefales at beskytte planten lidt ved hård frost.

  Viola's (Cornuta Grp) er generelt lette at vedligeholde og blomstrer rigeligt med regelmæssig vanding og lidt planteernæring. De trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kan lide regelmæssig beskæring for at stimulere blomstringen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing har brug for ca. 15-20 cm plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig godt. Tag hensyn til eventuelle skud, når du placerer planten.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing vokser generelt bedst i fuld sol eller delvis skygge. I skyggen vil de ikke vokse og blomstre så godt som i solen. Derfor er det tilrådeligt at placere denne plante et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandlogged. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de tiltrækkende blomster og duft. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse insekter og hjælpe med bestøvning.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow lilla vingeplante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver denne plante variation i farve og form i haven, hvilket bidrager til et sundt og varieret miljø for forskellige organismer. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra april til juni, og blomstringsperioden varer normalt cirka 6 til 8 uger.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing trives godt i fuld sol og trives godt i en solrig omgivelser. Det er en stærk plante, der godt kan vokse i fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing er ikke spiselig. Den tilhører kategorien haveplanter og er primært beregnet til dekorative formål i haven. Det frarådes at indtage denne plante.

  Ja, som haveplante har denne plante en begrænset lyddæmpende effekt. Bladene og blomsterne kan hjælpe med at absorbere lidt af støjen i haven. Dog kræves der andre foranstaltninger for en betydelig lyddæmpning.

 • De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing kan regelmæssigt beskæres for at holde planten kompakt og blomstrende. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskæring bør helst udføres efter blomstringsperioden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  Planten kræver en godt drænet pottemuld, der holder på fugt, men ikke er for vådt. En pottemuld specielt til blomstrende haveplanter er velegnet til denne Viola-variant. Sørg for regelmæssig vanding og eventuel gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Haveplanter trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig, men ikke for våd. Tilsæt om nødvendigt kompost for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante har brug for en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  For at beskytte Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing i vinterperioden, anbefales det at lægge et lag af muld eller blade omkring planten. Dette beskytter rødderne mod frostskader. Derudover kan det også hjælpe at flytte planten til et beskyttet sted under kolde perioder.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Placér planten på et solrigt til halvskyggefuldt sted i veldrænet jord.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning kan resultere i nedsat plantesundhed og bør undgås.

  Mulch er vigtig for at bevare fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og tilføjer næringsstoffer til jorden. Det anbefales at anvende et lag mulch årligt om foråret til haveplanter.

  Den ideelle surhedsgrad for haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing er en pH-værdi mellem 6 og 7. En neutral til let sur jord sikrer god vækst og blomstring af planten. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller gødning.

  Denne plante kan være følsom over for snegle og bladlus. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som marihøner blive anvendt. Derudover kan regelmæssig kontrol af infektion og manuel fjernelse af skadedyr også hjælpe.

 • Beskrivelse

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing er en smuk blomstrende plante med gule og lilla blomster. Den har iøjnefaldende vingelignende kronblade, der giver et legende og charmerende udseende. Denne plante blomstrer rigeligt og tilfører farverig glæde til haven eller blomsterkassen. Blomsterne har et delikat udseende og tiltrækker sommerfugle og bier. Viola Twix F1 Yellow Purple Wing er et muntert og iøjnefaldende indslag i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.