Viola (Cornuta Grp) Twix F1

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 is een prachtige en kleurrijke vioolplant met tweekleurige bloemen in tinten van geel en paars. Deze compacte plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het vroege voorjaar tot de herfst. De Viola Twix F1 staat bekend om zijn lange bloeiperiode en uitstekende weerstand tegen ziekten en plagen. Het is een perfecte keuze voor borders, bloembedden, potten en hanging baskets. Deze makkelijk te onderhouden plant trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 is niet groenblijvend. Deze plant is eenjarig en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is dus geen wintergroene plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Viola (Cornuta Grp) Twix F1 is een vaste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor optimale groei. Daarnaast zal de plant goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.

  Ongeveer 20 centimeter ruimte tussen elke plant is ideaal om ze goed te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich zijwaarts te verspreiden. Houd ook rekening met de hoogte van de plant en geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is, en bemest regelmatig voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventuele verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om overtollig water af te voeren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het ecosysteem van insecten ondersteunen.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet van cruciaal belang voor biodiversiteit, maar dragen wel bij aan een gevarieerde tuinomgeving. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te stimuleren. Bepaalde plantensoorten kunnen bijen en vlinders aantrekken, wat kan helpen bij de bestuiving en het behoud van populaties.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt in de hitte van de zon.

  Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 is niet eetbaar. Het is een tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in bloembedden of bloembakken.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur en sfeer in de tuin.

 • Het is niet nodig om Viola (Cornuta Grp) Twix F1 te snoeien. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd om de groei te bevorderen. Snoei eventueel dunne of beschadigde takken in het voorjaar.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en water geven op regelmatige basis. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 moet goed doorlatend zijn en licht vochtig blijven. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede lucht- en waterdoorlaatbaarheid voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 doet het goed op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei en bloei. Deze tuinplanten kunnen zowel in borders als in bloembakken geplant worden.

  Tuinplanten zoals violen kunnen profiteren van winterbescherming, zoals een laag mulch of bedekking met een ademende doek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en overweeg het gebruik van een koudekas of tunnel voor extra bescherming tijdens koudere temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op mogelijke schade door vorst en bladverkleuring.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Het is belangrijk om de bemesting te doseren volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking om overbemesting te voorkomen en de plant gezond te houden. Biologische bemesting kan ook worden gebruikt om de plant op een natuurlijke manier te voeden.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het kan gedaan worden met behulp van organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de planten wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Houd de zuurgraad van de bodem in de gaten en pas indien nodig de pH-waarde aan om optimale groei en bloei te bevorderen. Onderzoek of de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op aanwezigheid van luizen en slakken bij deze plant. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan helpen om ongedierte te voorkomen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 is een prachtige en kleurrijke vioolplant met tweekleurige bloemen in tinten van geel en paars. Deze compacte plant heeft een overvloedige bloei en bloeit van het vroege voorjaar tot de herfst. De Viola Twix F1 staat bekend om zijn lange bloeiperiode en uitstekende weerstand tegen ziekten en plagen. Het is een perfecte keuze voor borders, bloembedden, potten en hanging baskets. Deze makkelijk te onderhouden plant trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.