Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 is een kleurrijke en vrolijke bloem met een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode. De bloemen hebben een opvallende klokachtige vorm en komen voor in verschillende kleuren, zoals paars, geel en wit. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan zowel in borders als in potten worden geplant. De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 trekt vlinders en bijen aan en is daardoor een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Dankzij de stevige bloemstelen en het compacte blad is deze plant ook goed bestand tegen regen en wind.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Deze plant gedijt goed in de tuin en heeft regelmatig water nodig. Het is een sterke plant die weinig gevoelig is voor ziekten en plagen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen elke plant te laten voor een gezonde ontwikkeling. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, Viola's groeien over het algemeen goed in de schaduw. Zorg er wel voor dat ze nog voldoende licht krijgen om goed te kunnen bloeien. Het zijn sterke en veelzijdige planten die het goed doen in verschillende lichtomstandigheden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Daarnaast kunnen ze ook schuilplaatsen bieden voor kleine insecten en vogels. Het is dus zeker positief voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 10 tot 12 weken duren. Het is een vrolijke toevoeging aan je tuin in het voorjaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar kan ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het belangrijkste is dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig wordt bewaterd. Houd er rekening mee dat felle middagzon in de zomer schadelijk kan zijn voor de plant.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen de eigenschap geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven. Het bladerdek van planten kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat het effect van geluidsdemping door planten beperkt is.

 • De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei na de bloei om de plant te verjongen en de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft kalkrijke potgrond nodig. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met een luchtige structuur. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe wat meststof toe voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 geeft de voorkeur aan een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming tegen vorst nodig. Dit kan bijvoorbeeld door af te dekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond niet uitdroogt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en bemest de plant af en toe voor een gezonde groei. Zorg voor een plek in de volle zon tot halfschaduw en bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een langzaamwerkende meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten, volg de aanwijzingen op de verpakking voor de dosering. Water de plant goed na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om het vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels aan te leggen om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Een pH tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om de zuurgraad van de bodem te handhaven.

  om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kun je preventief te werk gaan door de plant goed te verzorgen en regelmatig te controleren op plagen. Mocht er toch een plaag optreden, dan kan je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 is een kleurrijke en vrolijke bloem met een compacte groeiwijze en een lange bloeiperiode. De bloemen hebben een opvallende klokachtige vorm en komen voor in verschillende kleuren, zoals paars, geel en wit. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan zowel in borders als in potten worden geplant. De Viola (Wittrockiana Grp) Chrono S1 trekt vlinders en bijen aan en is daardoor een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Dankzij de stevige bloemstelen en het compacte blad is deze plant ook goed bestand tegen regen en wind.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.