Ageratum houstonianum 'Ariella Violet'

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' er en kompakt og busket plante med smukke lilla blomster, der blomstrer om sommeren og efteråret. Blomsterne er små og kugleformede og tiltrækker sommerfugle. Planten bliver cirka 20 til 30 centimeter høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Det er et populært valg til bede, potter og hængekurve på grund af den lange blomstringstid og det attraktive udseende. Denne plante kræver veldrænet jord og regelmæssig vanding.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Plantens blade vil falde af om vinteren. Det er en årlig plante, der skal plantes igen om foråret.

  Planten er moderat vinterhård og kan overleve temperaturer ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod kolde temperaturer og frost. Det er fornuftigt at bringe planten indenfor om vinteren eller at dække den til med f.eks. halm eller jute.

  Ja, Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' er let at vedligeholde. Denne haveplante kræver lidt pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og solrige til halvskyggefulde steder. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads til at vokse. Det er en kompakt plante, der trives godt i bede eller potter. Sørg for tilstrækkeligt lys og vand til optimal vækst.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. I skyggen kan væksten dog blive hæmmet, og planten vil muligvis producere færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt eller let skyggefuldt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, uden at rødderne står i vand. Vand kan være nødvendigt flere gange om ugen, afhængigt af vejret og plantens størrelse.

  Ja, Ageratum houstonianum tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektarrige blomster. Dette gør planten til et attraktivt valg for haver, der fokuserer på at tiltrække bestøvere.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' er en populær haveplante, der er attraktiv for sommerfugle og bier. De blomstrende blomster tiltrækker forskellige insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Planten giver derfor et værdifuldt bidrag til biodiversiteten.

  'Ariella Violet' blomstrer fra juni til oktober og har en lang blomstringsperiode på cirka 4 måneder.

  Ja, Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' kan godt tåle fuld sol. Det er en robust haveplante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at forbruge denne plante. Den er primært beregnet til dekorativ brug i haven.

  Ja, planten Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' har en lyddæmpende virkning. Bladene og stænglerne absorberer lydvibrationer og hjælper med at dæmpe lyden. Dette gør planten til et godt valg for at skabe en rolig og stille haveomgivelse.

 • Denne plante kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster og visne stængler for at fremme blomstringen. Beskær om foråret for at forynge og styrke planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord. Giv især ekstra vand på varme sommerdage.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke drivvåd. Brug helst pottemuld til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring.

  Jorden skal have god dræning og være rig på næringsstoffer for optimal vækst. Sørg for en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 og undgå våd, tung jord. Tilføj kompost eller organisk materiale for en sund jordkvalitet.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' trives bedst på en solrig placering. Planten kan dog også vokse i halvskygge. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod lave temperaturer og kraftig vind. Beskyt planten eventuelt med et lag muld eller dæk jorden omkring planten med blade eller halm.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv også planten regelmæssig plantenæring for en sund vækst. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Have behov for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme en sund vækst og blomstring. Brug en generel gødning til blomstrende planter med en afbalanceret NPK-forhold. Følg altid instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

  Mulch er gavnlig for disse havplanter, fordi det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Det kan påføres rundt om plantens base i et lag på 5-10 cm. Det anbefales at bruge organisk materiale såsom blade, bark eller kompost.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' trives bedst i neutrale til let syreholdige jordarter med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for høj surhedsgrad kan hæmme plantens vækst, så det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den efter behov. Tilsætning af kalk kan hjælpe med at sænke surhedsgraden og holde planten sund.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante anbefales det at regelmæssigt kontrollere blade og stængler for spindemider og bladlus. Derudover kan mariehøns og snyltehvepse anvendes som naturlige fjender af disse insekter. Det er vigtigt at handle forebyggende og holde planten sund ved regelmæssigt at give vand og tilføje næring.

 • Beskrivelse

  Ageratum houstonianum 'Ariella Violet' er en kompakt og busket plante med smukke lilla blomster, der blomstrer om sommeren og efteråret. Blomsterne er små og kugleformede og tiltrækker sommerfugle. Planten bliver cirka 20 til 30 centimeter høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Det er et populært valg til bede, potter og hængekurve på grund af den lange blomstringstid og det attraktive udseende. Denne plante kræver veldrænet jord og regelmæssig vanding.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.