Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue'

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' is een compacte en bossige plant met lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant trekt vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen en containers. Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant kan ook gebruikt worden in boeketten en bloemstukken vanwege de schattige bloemen en lange houdbaarheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die normaal gesproken afsterft na de bloeiperiode. Het is aan te raden om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is raadzaam om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Verwijder verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven. Houd rekening met de groeisnelheid en uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in uw tuin.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Te veel schaduw kan leiden tot langgerekte en zwakke planten.

  De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze tuinplant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de aantrekkelijke bloemen die ze hebben. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin en het ondersteunen van bestuivers.

  Ja, de Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Verder kan de plant dienen als voedselbron voor bestuivers, waardoor de biodiversiteit wordt bevorderd. De plant zelf heeft een hoge tolerantie voor verschillende bodemtypen en weersomstandigheden, wat gunstig is voor de diversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren en niet voor consumptie. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te eten.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en compacte groeiwijze. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten zoals bijvoorbeeld bamboe of lavendel. De plant kan dus helpen om wat geluid te absorberen, maar zal geen volledige geluidsisolatie bieden.

 • Het is niet nodig om de Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bloemen wilt verwijderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloemgroei te bevorderen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Knip bloemstengels helemaal af bij de basis om de plant te verjongen en de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant met zijn wortels in een plas water staat.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe aan de potgrond om de plant gezond te houden.

  Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg regelmatig compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Ook kan de plant goed groeien in halfschaduw, zolang er voldoende licht is. Zorg voor een beschutte plek uit de wind om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen bescherming nodig in de winter. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch kan helpen om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei van de plant. Voeg regelmatig mulch toe rond de planten om de tuin gezond te houden.

  De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kan het planten van andere bloemen en kruiden die bekend staan om hun natuurlijke afweer tegen ongedierte, zoals goudsbloem of lavendel, rondom de Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' ook nuttig zijn.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' is een compacte en bossige plant met lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant trekt vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen en containers. Ageratum houstonianum 'Ariella Light Blue' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant kan ook gebruikt worden in boeketten en bloemstukken vanwege de schattige bloemen en lange houdbaarheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.