Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet

Ranunculus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is een prachtige bloeiende plant die bekend staat om zijn felle rode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De bloemen hebben een opvallend kroesbladig en zijn zeer geliefd in bloemstukken en boeketten. De Gambit F1 Scarlet voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is geen groenblijvende plant. Het is een meerjarige plant die in de winter bovengrondse delen verliest en in het voorjaar opnieuw uitloopt. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking. In de lente zal de plant weer gaan groeien en bloeien.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 20 tot 30 centimeter in de breedte en 10 tot 15 centimeter in de diepte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om de juiste afstand tussen de planten te behouden voor optimale groei en bloei.

  Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is niet aan te raden om deze plant in de schaduw te zetten, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Kies liever voor een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  De "Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door ongeveer 2-3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, de plant Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is vlinder- en bijenlokkend. De felrode bloemen trekken deze nuttige insecten aan in de tuin. Het is een goede keuze voor een biodiversiteitstuin.

  Ja, de plant Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. De plant zorgt zo voor een gezonde balans binnen de ecosystemen in de tuin.

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet bloeit in de maanden april, mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en wordt zelfs aanbevolen om in de volle zon te planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en behoort niet tot de eetbare planten. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn felgekleurde bloemen.

 • De plant dient regelmatig te worden doodgeknepen om de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemvorming te bevorderen. Knip aan het einde van het seizoen de plant terug tot net boven de grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, zonder dat de wortels te nat worden. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals deze moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen te leveren.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd wateroverlast. Plant de bloembollen op een beschutte plek in de tuin.

  Om de plant te beschermen tegen koude temperaturen in de winter, is het raadzaam om een dikke laag mulch over de grond rondom de plant aan te brengen. Daarnaast kun je de planten bedekken met een beschermende doek of tuinvlies op zeer koude nachten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Bemest de plant elke paar weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig afgevallen bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten hebben voedingsstoffen nodig om goed te groeien en bloeien. Bemest ze met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en in de zomer. Gebruik niet te veel meststof om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Bij het planten van deze tuinplant is het aan te raden om mulch te gebruiken. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan ook onkruid onderdrukken en voedingsstoffen aan de grond toevoegen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt als ideaal beschouwd voor een gezonde groei en bloei. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig de grond te verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden op basis van pyrethrum of neemolie. Daarnaast kan regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren en bloemen helpen bij het voorkomen van ongedierte. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand tegen ongedierte te verhogen.

 • Omschrijving

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Scarlet is een prachtige bloeiende plant die bekend staat om zijn felle rode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De bloemen hebben een opvallend kroesbladig en zijn zeer geliefd in bloemstukken en boeketten. De Gambit F1 Scarlet voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.