Sutera cordata 'Baristo Giga White'

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera cordata 'Baristo Giga White' er en smuk hængeplante med store hvide blomster og grønne blade. Planten bruges ofte som jorddække og har en kravlende vækst. Det er en stærk plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. 'Baristo Giga White' blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til altaner, hængekurve og bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der er følsom over for frost.

  Planten er vinterhårdført ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer lavere end dette. Sørg for et beskyttet sted om vinteren.

  Ja, denne plante er generelt meget let at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og bør plantes i godt drænet jord. Desuden kræver den lidt skygge for at maksimere blomstringen.

  Planten har brug for cirka 30 cm plads for at kunne vokse godt og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå konkurrence. Placer planten på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven.

  Sutera cordata 'Baristo Giga White' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Det er vigtigt at sikre, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at give planten vand cirka 2-3 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de hvide blomster, der producerer nektar. Dette gør den til et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Haveplanter som Sutera cordata 'Baristo Giga White' er generelt ikke af stor betydning for biodiversitet, da de ikke er indfødte arter og tilbyder lidt mad eller skjulesteder for dyr. Det er derfor godt også at have indfødte planter i haven for at støtte biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til oktober, og blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 5 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg for tilstrækkeligt med vand for at forhindre udtørring.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er primært beregnet som en haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det kan muligvis være giftigt, hvis det spises.

  Sutera cordata 'Baristo Giga White' har ikke nogen specifikke egenskaber, der er kendt for at være lyddæmpende. Dog har planter generelt en positiv effekt på lyddæmpning takket være deres blade og struktur. Det kan derfor hjælpe med at absorbere og reducere støj i den umiddelbare omgivelse af planten.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og blomster for at bevare plantens sundhed. Beskær om foråret for at bevare formen og stimulere blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne bliver stående i vand. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmelvækst.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur til neutral pH. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug eventuelt gødning specielt designet til haveplanter for at fremme væksten.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Det anbefales at forbedre jorden på forhånd med kompost eller tørv.

  Denne plante trives i en solrig til halvskyggefuld placering og vokser godt i fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du dække planten med et lag muld eller blade. Det er også vigtigt at placere planten et beskyttet sted og ikke udsætte den for hård vind. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå frosne rødder.

  Planten kræver regelmæssig vanding og trives bedst i veldrænet jord. Beskær døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssigt næring for at sikre en sund vækst.

  Denne plante har regelmæssigt brug for næringsstoffer i form af gødning. Brug en generel gødning til blomstrende planter for en god vækst og blomstring. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulch er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring haveplanter. Det kan påføres omkring plantens base med et lag på ca. 5 til 10 cm tykkelse. Sørg for, at mulchen ikke opbygges mod plantens stamme for at undgå rådne.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med kalk eller svovl. En god pH-værdi sikrer optimal optagelse af næringsstoffer af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der anvendes insektbekæmpelsesmidler som neemolie eller naturlige fjender som mariehøns. At kontrollere planten regelmæssigt for symptomer på skadedyr hjælper også med at forebygge alvorlige infektioner. Derudover er det vigtigt at holde planten sund ved at give den den rette mængde vand og næring.

 • Beskrivelse

  De Sutera cordata 'Baristo Giga White' er en smuk hængeplante med store hvide blomster og grønne blade. Planten bruges ofte som jorddække og har en kravlende vækst. Det er en stærk plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. 'Baristo Giga White' blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til altaner, hængekurve og bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.