Sutera cordata 'Baristo Blue'

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Sutera cordata 'Baristo Blue' er en hængende sommerblomst med små, blå blomster, der ligner stjerner. Planten har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Bladene på planten er grønne og smalle i form, hvilket danner en smuk kontrast til de klareblå blomster. 'Baristo Blue' er perfekt til hængekurve, blomsterkasser eller som bunddække i haven. Denne plante elsker en solrig placering og regelmæssig vanding.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil normalt visne om vinteren og springe ud igen om foråret. Som haveplanter har de normalt en hvileperiode om vinteren.

  Planten er hårdfør ned til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales derfor at beskytte planten ved lavere temperaturer for at undgå frostskader. Det er en plante, der trives godt i et tempereret klima.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver kun lidt pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og tilføje lidt plantenæring om sommeren. Derudover kan det være nyttigt at beskære planten lejlighedsvis for at fremme væksten.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag også højde for plantens vækst i bredden og højden.

  Planten vokser bedst i fuld sol, men kan også vokse i halvskygge. I skyggen vil blomstringen være mindre frodig, og planten kan muligvis vokse langsommere. Sørg for tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Den kan være et værdifuldt tilføjelse til haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten og bevarelsen af disse vigtige bestøvere. Planter som disse kan hjælpe med at omdanne haver til livlige og sunde økosystemer.

  Haveplanter bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter som bier og sommerfugle. Derudover kan de fungere som skjulesteder for små dyr. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere måneder.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og bør placeres et sted, hvor de modtager tilstrækkeligt sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når det er varmt, og jorden tørrer hurtigt ud. Det er en god ide at tjekke planten regelmæssigt for solskoldning.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der er kendt for sine blå blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, haveplanter har generelt en lyddæmpende effekt på grund af deres blade og stængler, der absorberer lydbølger. Det kan således lidt reducere lyden i omgivelserne. Effekten af lyddæmpning er dog begrænset.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster for at forlænge blomstringen. Beskær eventuel frostskade væk om foråret.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord. Giv helst vand om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Have brug for fugtig pottemuld med god dræning for at forblive sunde. Brug en pottemuld, der er egnet til blomstrende planter, for optimal vækst og blomstring. Sørg for regelmæssigt at gøde pottemulden for at give planten tilstrækkeligt med næringsstoffer.

  Haveplantene foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om jorden er tilstrækkeligt fugtig, og om nødvendigt give gødning.

  Planten trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i veldrænet jord. Sørg for tilstrækkelig fugtighed, men undgå at rødderne står i våd jord i lang tid. Ideel til brug i bede, hængende kurve eller blomsterkasser.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren er det en god idé at lægge et tykt lag muld rundt om rødderne. Dette vil isolere rødderne og beskytte dem mod ekstreme temperaturer. Derudover kan det også hjælpe at placere planten på et beskyttet sted og eventuelt dække den med for eksempel fiberdug.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at fremme vækst og blomstring.

  Have planter som disse gavn af regelmæssig gødskning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til skader på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch hjælper med at holde på fugten i jorden og forhindrer ukrudtvækst. Det kan påføres omkring planterne om foråret for at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Det er vigtigt at jævnligt genopfylde mulchlaget for at opretholde fordelene.

  Haveplanter vokser bedst i en jord med en neutral surhedsgrad mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jordens surhedsgrad og evt. tilføje kalk for at holde pH-værdien på et passende niveau. Justeringer i jordens surhedsgrad kan påvirke planters vækst og blomstring positivt.

  For at undgå skadedyr på denne haveplante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for insekter. Hvis der alligevel opdages skadedyr, kan de fjernes ved f.eks. at skylle dem af med vand eller ved brug af et biologisk bekæmpelsesmiddel. Hold også planterne sunde og stærke ved at passe og gøde dem korrekt.

 • Beskrivelse

  'Sutera cordata 'Baristo Blue' er en hængende sommerblomst med små, blå blomster, der ligner stjerner. Planten har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Bladene på planten er grønne og smalle i form, hvilket danner en smuk kontrast til de klareblå blomster. 'Baristo Blue' er perfekt til hængekurve, blomsterkasser eller som bunddække i haven. Denne plante elsker en solrig placering og regelmæssig vanding.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.