Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Grandeur Ivy Pink' is een opvallende hangende plant met prachtige dubbele bloemen in een zachtroze kleur. De bloemen hebben een weelderige uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een kenmerkende hartvormige vorm, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Deze plant is perfect voor hangmanden of bloembakken en trekt zeker de aandacht met zijn weelderige bloei. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de wintermaanden. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zomermaanden maar beschermd moet worden tegen vorst in de winter.

  Pelargoniums (Peltatum Grp) zijn over het algemeen niet winterhard en moeten vorstvrij worden overwinterd. In strenge winters kunnen ze afsterven. Het is aan te raden om ze binnen te zetten tijdens de koude maanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bemesten, maar verdraagt ook droge omstandigheden. Het is belangrijk om de oude bloemen regelmatig weg te halen om de bloei te stimuleren.

  Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen de planten zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een goed bemeste grond en voldoende water om de plant gezond te houden.

  Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed presteren en mogelijk niet zo weelderig bloeien.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink' trekt bijen en vlinders aan, wat positief is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast fungeert de plant als schuil- en voedselbron voor verschillende insecten. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Pelargonium bloeit van juni tot en met oktober en bloeit gedurende deze periode continu. De bloei kan variëren afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het best op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij veel zonlicht ontvangt.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Pink' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben een geluidsdempend effect, maar het hangt af van de specifieke eigenschappen van de plant en de omgeving waarin deze groeit. Over het algemeen hebben planten met dichte bladeren en grote oppervlakten een beter geluidsdempend vermogen. Het is dus mogelijk dat deze plant enige geluidsdempende eigenschappen heeft.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte groei te bevorderen en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei direct na de bloei in het voorjaar of in het najaar om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef deze plant regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, zonder dat deze doordrenkt raakt. Water geven bij de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Deze plant groeit het beste in potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg voor een voedzame bodem door compost of organische meststoffen toe te voegen. Vermijd natte en compacte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte plekken, om schimmelvorming te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind om beschadigingen te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Pelargoniums hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, tenzij er sprake is van extreme kou. In dat geval is het aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  De plant vereist regelmatige bemesting en voldoende water om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Pelargoniums hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is het bedekken van de grond rondom planten met een laag organisch materiaal, zoals boomschors of compost. Dit helpt de grond vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen te behouden. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei van tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Maak gebruik van bodemtesten om de zuurgraad van de grond te controleren en eventueel aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunnen verschillende methoden gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld natuurlijke vijanden inzetten, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kan je preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het gebruik van insectenwerende planten. Tot slot kan je ook gifvrije bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of zeepwater.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy Pink' is een opvallende hangende plant met prachtige dubbele bloemen in een zachtroze kleur. De bloemen hebben een weelderige uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een kenmerkende hartvormige vorm, wat zorgt voor een mooi contrast met de roze bloemen. Deze plant is perfect voor hangmanden of bloembakken en trekt zeker de aandacht met zijn weelderige bloei. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.