Mandevilla Sundaville

Mandevilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Mandevilla Sundaville is een prachtige klimplant met glanzende groene bladeren en grote, heldere bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en rood. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Mandevilla Sundaville kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en bloei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt dus je bladeren gedurende het hele jaar. Je zult dus ook in de winter groen blijven.

  Deze plant is niet winterhard en moet bij vorst binnen worden gehaald om te overleven. Het is aan te raden om de plant in de winter op een koele, vorstvrije plek te zetten. Het is niet geschikt om buiten te laten staan tijdens de winter.

  De plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft maar weinig zorg nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, zal hij goed gedijen. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De plant heeft ongeveer 60 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand van andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelziektes te voorkomen. Overplanten naar een ruimere pot kan nodig zijn als de wortels te dicht op elkaar groeien.

  De Mandevilla Sundaville groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals de Mandevilla Sundaville hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Ja, de plant Mandevilla Sundaville is vlinder- en bijenlokkend door de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Planten met bloemen die nectar bevatten dragen bij aan het behoud van deze nuttige insecten.

  Mandevilla Sundaville trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplekken voor kleine dieren. Vanwege de kleurrijke bloemen van Mandevilla Sundaville kunnen vogels worden aangetrokken, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt vergroot. De plant kan bijdragen aan een gezonde en levendige omgeving voor diverse soorten flora en fauna. Door het toevoegen van Mandevilla Sundaville aan de tuin, kan de biodiversiteit worden verhoogd en wordt een waardevolle leefomgeving gecreëerd voor verschillende diersoorten.

  De Mandevilla Sundaville bloeit van mei tot en met september. De bloei kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant goed water te geven tijdens warme periodes wanneer hij veel zonlicht krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te eten. Het is belangrijk om planten in de tuin te kennen en geen risico te nemen met onbekende planten.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloemen produceert. Planten die geluid dempen zijn meestal grotere, dichtere planten met veel blad.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken tijdens het groeiseizoen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei regelmatig om de bloei te stimuleren en de groei te controleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter is het belangrijk om minder water te geven, omdat de plant dan in rust is.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor een optimale groei van deze plant. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Mandevilla Sundaville is licht, goed doorlatend en vruchtbaar. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is. Daarnaast kan organisch materiaal worden toegevoegd om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur rijk aan voedingsstoffen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is belangrijk om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of hem in te pakken met bijvoorbeeld jute of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed wordt bedekt met mulch om de wortels te beschermen tegen kou.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Voorkeur voor goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben eens in de 2 tot 4 weken bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale vloeibare plantenvoeding voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulch rondom de plant helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Tuinplanten zoals Mandevilla Sundaville gedijen het beste in lichtzure tot neutrale bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is daarom aan te bevelen om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je plagen zoals bladluizen, witte vlieg en spint bestrijden met insecticiden of neemolie. Daarnaast is regelmatig controleren op aangetaste bladeren en takken belangrijk om snel in te grijpen bij een eventuele plaag. Het is ook aan te raden om af en toe de plant te besproeien met water om de blaadjes schoon te houden en plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Mandevilla Sundaville is een prachtige klimplant met glanzende groene bladeren en grote, heldere bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en rood. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Mandevilla Sundaville kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en bloei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.