Impatiens Sunpatiens

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens Sunpatiens is een vrolijke en kleurrijke plant die in bloei kan komen met een overvloed aan bloemen in verschillende tinten zoals roze, rood, oranje en wit. Deze plant gedijt goed in de volle zon en zal blijven bloeien gedurende het hele groeiseizoen. Impatiens Sunpatiens is zeer geschikt voor gebruik in bloembedden, borders en hanging baskets. Het is een sterke en robuuste plant die weinig onderhoud nodig heeft en bestand is tegen warme temperaturen. Deze plant wordt vaak gebruikt om tuinen op te fleuren en een vrolijke uitstraling te geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn levendige bloemen en groene bladeren. Je kunt het hele jaar genieten van zijn mooie uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is raadzaam om de plant in de winter naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Impatiens Sunpatiens heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden om een gezonde groei te bevorderen. Plant ze in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig zonlicht. Het zal gezond en bloeiend blijven, zelfs met minimale zonblootstelling.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, ik ben vlinder- en bijenlokkend. Mijn nectarrijke bloemen trekken deze insecten aan en zorgen voor bestuiving. Ideaal voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant brengt kleur en leven in de tuin en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Impatiens Sunpatiens bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer vijf tot zes maanden. De bloemen blijven langdurig aan de plant hangen en zorgen voor een continue bloei gedurende de zomermaanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Gebruik een geschikte potgrond en meststof om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Nee, de plant is niet eetbaar, het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect. Het bladerdak en de struikachtige groei helpen om geluiden enigszins te absorberen. Echter, het is niet de meest effectieve keuze voor geluidsdemping in vergelijking met andere soorten planten.

 • Het snoeien van deze plant is eenvoudig en kan het beste worden gedaan door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Wanneer de plant te groot wordt, kun je takken inkorten om de vorm te behouden. Het is belangrijk om te snoeien in het voorjaar of de zomer om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant in drassige grond staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de hele dag de tijd hebben om op te drogen.

  De Tuinplanten hebben een lichte en goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg voor een pH-neutrale of licht zure potgrond voor optimale groei. Vermijd te natte of te compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  Impatiens Sunpatiens gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodem vruchtbaar te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is belangrijk om de plant beschutting te bieden tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Als de temperaturen onder nul zakken, kan het ook helpen om een beschermende doek of plastic over de plant te leggen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Voeg elke paar weken meststof toe voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodem vochtiger houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen kou. Het zorgt ook voor een gezonde groei en beschermt de plant tegen ziekten en plagen. Het is aan te raden om jaarlijks mulch aan te brengen rondom de planten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde van ongeveer 6.0 tot 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond.

  Voor Tuinplanten zoals Impatiens Sunpatiens is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en rupsen. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door regelmatig de planten af te spoelen met water of gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook goed om de planten regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens Sunpatiens is een vrolijke en kleurrijke plant die in bloei kan komen met een overvloed aan bloemen in verschillende tinten zoals roze, rood, oranje en wit. Deze plant gedijt goed in de volle zon en zal blijven bloeien gedurende het hele groeiseizoen. Impatiens Sunpatiens is zeer geschikt voor gebruik in bloembedden, borders en hanging baskets. Het is een sterke en robuuste plant die weinig onderhoud nodig heeft en bestand is tegen warme temperaturen. Deze plant wordt vaak gebruikt om tuinen op te fleuren en een vrolijke uitstraling te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.