Guzmania 'Passion'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Passion' is een prachtige en kleurrijke bromelia met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groene bladeren groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. De 'Passion' gedijt goed in een lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die regelmatig water nodig heeft, vooral in de zomermaanden. De Guzmania 'Passion' kan ook bloeien, wat zorgt voor een nog indrukwekkender en kleurrijk display.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Passion' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist helder, indirect licht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Guzmania 'Passion' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten hebben meestal gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer altijd eerst of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat het de bladeren kan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht schijnt. Overmatig zonlicht kan de plant beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 29 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  De Guzmania 'Passion' bloeit meestal in de maanden juli tot september. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig onderhouden van kamerplanten kan dus bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Je hoeft de bloem van de plant niet te snoeien, omdat deze van nature afsterft na verloop van tijd. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig zieke of beschadigde bladeren met een scherpe schaar.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond constant nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen alvorens opnieuw water te geven. Gebruik lauw water en besproei de bladeren af en toe met water.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Passion' gedijen het best in kwalitatieve potgrond met een goed waterdoorlatende structuur. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te drassig. U kunt ook speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten gebruiken voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en een lichtzure tot neutrale pH hebben. Een mengsel van potgrond en schors is ideaal voor een goede drainage. Regelmatig bemesten en water geven volgens de behoeften van de plant is belangrijk voor een gezonde groei.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik in de zomer af en toe plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventuele viezigheid van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor de plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur is het meest geschikt voor deze plant.

  De plant heeft graag een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg er wel voor dat er geen water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal voor deze plant.

  De Guzmania 'Passion' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 6,5 ligt. Een te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Passion' is een prachtige en kleurrijke bromelia met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groene bladeren groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. De 'Passion' gedijt goed in een lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die regelmatig water nodig heeft, vooral in de zomermaanden. De Guzmania 'Passion' kan ook bloeien, wat zorgt voor een nog indrukwekkender en kleurrijk display.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.