Nepenthes 'Miranda'

Nepenthes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nepenthes 'Miranda' is een vleesetende klimplant die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bekerachtige vallen. De vallen van Nepenthes 'Miranda' hebben een combinatie van groen en roze kleuren, wat zorgt voor een unieke uitstraling. De plant heeft een hoge luchtvochtigheid en heeft veel licht nodig om te gedijen. Nepenthes 'Miranda' is geschikt voor binnenshuis, maar kan ook buiten groeien in een vochtige en warme omgeving. Het is belangrijk om de vallen regelmatig te vullen met water, zodat de plant zijn prooien kan vangen en verteren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Nepenthes 'Miranda' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige locatie, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  De Nepenthes Miranda heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden. Over het algemeen heeft deze plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  - Nepenthes 'Miranda' houdt niet van direct zonlicht. - Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt. - Te veel zonlicht kan de bladeren van de plant beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Nepenthes 'Miranda' bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, Nepenthes planten zijn luchtzuiverend en helpen bij het absorberen van schadelijke stoffen in de lucht. Het is een goede keuze voor binnenruimtes omdat het de luchtkwaliteit kan verbeteren. Veel mensen plant Nepenthes om gezondere lucht in huis te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur consistent te houden om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Het is niet nodig om de Nepenthes 'Miranda' te snoeien, omdat het een carnivore plant is die insecten vangt met zijn bekers. Als de plant te groot wordt, kan je wel dode of beschadigde bladeren voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar. Het snoeien kan het beste in het voorjaar of de zomer gedaan worden.

  De Nepenthes Miranda heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Geef de plant water met zacht water of regenwater. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen gietbeurten in.

  Deze plant heeft vochtige, goed doorlatende grond nodig om te gedijen. Gebruik een mengsel van veenmos, perliet en schors voor optimale groei. Zorg voor een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Gebruik een potgrond die verrijkt is met organisch materiaal.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Gebruik regelmatig gedestilleerd water om de vallen van de plant schoon te houden.

  Het is belangrijk om de vangbekers regelmatig schoon te maken om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. Gebruik lauw water en een zachte borstel om voorzichtig de bekertjes schoon te maken. Spoel ze goed af en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor de plant ligt tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd extreme hitte of koude om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, idealiter tussen de 50-80%. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook gebruikt worden om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Nepenthes-soorten hebben een voorkeur voor een zure bodem, met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen voor zure grond. Een te hoge pH-waarde kan de groei en ontwikkeling van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben geen speciale bemesting nodig, het is voldoende om tijdens het groeiseizoen eens per maand een algemene kamerplantenvoeding te geven. Overbemesting kan de planten beschadigen, dus let op de dosering.

 • Omschrijving

  Nepenthes 'Miranda' is een vleesetende klimplant die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bekerachtige vallen. De vallen van Nepenthes 'Miranda' hebben een combinatie van groen en roze kleuren, wat zorgt voor een unieke uitstraling. De plant heeft een hoge luchtvochtigheid en heeft veel licht nodig om te gedijen. Nepenthes 'Miranda' is geschikt voor binnenshuis, maar kan ook buiten groeien in een vochtige en warme omgeving. Het is belangrijk om de vallen regelmatig te vullen met water, zodat de plant zijn prooien kan vangen en verteren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.