Vriesea 'Splendide'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Splendide' is een prachtige kamerplant met opvallende, langgerekte bladeren die een zilverachtige glans hebben. De bladeren vormen een rozetvormige structuur waaruit een hoge bloemsteel met heldere rode bloemen tevoorschijn komt. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is populair vanwege zijn decoratieve uitstraling. Vriesea 'Splendide' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van te veel direct zonlicht is echter ook belangrijk om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met indirect licht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet te fel, licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht. Koude temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant.

  De plant bloeit meestal tussen de maanden juni en september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Vriesea plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kamerplant die de lucht kan zuiveren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant en bevordert de bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Splendide' te snoeien. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Knip eventueel uitgebloeide bloemen af om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de Vriesea 'Splendide' is het belangrijk om te groeien in een goed doorlatende potgrond die licht en luchtig is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om gebruik te maken van een universele potgrond voor kamerplanten.

  Vriesea 'Splendide' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd te veel zout in de bodem, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en houdt van een lichte standplaats. Geef regelmatig water in de bladoksels en zorg dat de potgrond licht vochtig blijft. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren fris te houden. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik een zachte doek en lauw water.

  De Vriesea 'Splendide' heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. Het kan ook goed gedijen bij kunstmatig licht zoals TL- of LED-verlichting.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Vermijd ook plotselinge temperatuurwisselingen om de plant gezond te houden.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Op deze manier kan de plant goed gedijen in zijn omgeving.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7. Een te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te hoge zuurgraad de plant kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om kamerplanten regelmatig te bemesten om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Splendide' is een prachtige kamerplant met opvallende, langgerekte bladeren die een zilverachtige glans hebben. De bladeren vormen een rozetvormige structuur waaruit een hoge bloemsteel met heldere rode bloemen tevoorschijn komt. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is populair vanwege zijn decoratieve uitstraling. Vriesea 'Splendide' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.