Bouvardia 4 kleuren

Bouvardia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bouvardia is een bloeiende plant die bekend staat om zijn clusters van kleine, buisvormige bloemen. De plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, wit en geel. Bouvardia bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn zoete geur. De plant gedijt goed in zonnige locaties en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Bouvardia kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft geen speciale verzorging nodig en gedijt goed in kamertemperatuur en met regelmatig water geven. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen zal geven bij de juiste verzorging.

  De Bouvardia 4 kleuren heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect zonlicht. Het kan de plant beschadigen als hij te lang in de felle zon staat. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of te lage temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De Bouvardia 4 kleuren bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Bouvardia 4 kleuren plant is luchtzuiverend. Het kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof te produceren. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Plaats de plant op een locatie waar deze temperatuur wordt gehandhaafd voor optimale groei en bloei.

 • Je kunt de plant het beste in het voorjaar snoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog is. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in zit drainagegaten heeft.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng het indien nodig met wat grof zand. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Bodemkwaliteit dient goed doorlatend te zijn en verrijkt met organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei van deze Kamerplant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd het om de wortels te laten verdrinken. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg regelmatig plantenvoeding toe om de bloei te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren van deze plant te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Dit kan gedaan worden door zachtjes met een vochtige doek over de bladeren te vegen. Het is ook aan te raden om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Bouvardia 4 kleuren gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen voor voldoende helderheid. Een plek met indirect zonlicht is ook geschikt voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige ramen of radiatoren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Regelmatig testen en indien nodig de pH-waarde aanpassen is aanbevolen voor een gezonde groei.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Overmatige bemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Bouvardia is een bloeiende plant die bekend staat om zijn clusters van kleine, buisvormige bloemen. De plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, wit en geel. Bouvardia bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn zoete geur. De plant gedijt goed in zonnige locaties en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Bouvardia kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.