Spathiphyllum 'Topaz Cupido'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' is een elegant en compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Deze variëteit staat bekend om zijn goede luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De bloemen van de 'Topaz Cupido' kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling in elke ruimte. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte plek met regelmatig water geven. De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' is een populaire keuze vanwege zijn charmante uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Topaz Cupido' is een kamerplant die relatief makkelijk in onderhoud is. Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant. Het kan goed gedijen bij helder licht en zal minder goed groeien in een donkere omgeving.

  De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' heeft behoefte aan regelmatig water geven, meestal één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De 'Spathiphyllum 'Topaz Cupido' houdt niet van direct zonlicht en verbrandt daardoor snel. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de plant beschadigen.

  Ja, Spathiphyllum 'Topaz Cupido' houdt van warmte. De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot juli en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Kamerplanten zoals deze zijn goed in staat om giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het regelmatig verzorgen van deze plant helpt bij het optimaliseren van de luchtzuiveringseigenschappen.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeicondities en helpt je gezond te blijven. Zorg er ook voor dat je niet in de buurt van tochtige plekken staat.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Eventueel kunnen dode of beschadigde bladeren verwijderd worden met een scherpe schaar. Let op dat je niet te veel bladeren tegelijkertijd verwijdert, om de plant niet te veel stress te bezorgen.

  Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt goed in potgrond met een luchtige structuur en goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, zonder dat de plant met voeten in het water staat. Een licht vochtige bodem houdt de plant gezond en voorkomt dat de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig water te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je zowel de boven- als onderkant van de bladeren schoonmaakt. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen en gebruik alleen water.

  De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, maar niet in de volle zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen of tocht. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat moet gemiddeld tot hoog zijn. Dit kan worden bevorderd door regelmatig te sprayen met water of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Een lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine randen aan de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,1 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en ontwikkeling van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben in het algemeen niet veel bemesting nodig, overschotten kunnen schade veroorzaken. Gebruik een speciale kamerplantenmest om de plant gezond te houden. Bemesten in het voorjaar en in de zomer zijn meestal voldoende.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' is een elegant en compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Deze variëteit staat bekend om zijn goede luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De bloemen van de 'Topaz Cupido' kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling in elke ruimte. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte plek met regelmatig water geven. De Spathiphyllum 'Topaz Cupido' is een populaire keuze vanwege zijn charmante uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.