Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman is een prachtige en elegante plant met diep donkerrode bloemblaadjes die mooi contrasteren met het donkere blad. Deze dahlia heeft enkele bloemen die in het midden een donkerdere kleur hebben en naar de rand toe lichter worden. De bloemen zijn groot en opvallend en hebben een mooie vorm. De Dark Angel Pretty Woman dahlia is een echte blikvanger in de tuin en trekt zeker de aandacht met zijn unieke en mysterieuze uitstraling. Deze plant is perfect voor het toevoegen van drama en kleur aan bloembedden en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de wintermaanden en komt in het voorjaar weer tot bloei. Je kunt de plant het beste beschermen tegen vorst in de winter.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen om schade te voorkomen.

  Ja, de Dahlia is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. In de winter kunnen de knollen worden opgegraven en vorstvrij worden bewaard.

  Dahlia's hebben ongeveer 30-50 cm ruimte tussen andere planten nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de plant gezond te houden. Dahlia's groeien het beste in de volle zon.

  Tuinplanten, zoals de Dahlia, groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de Dahlia op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer daarom regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken.

  Dahlia's trekken bijen en vlinders aan, die zorgen voor bestuiving en verspreiding van zaden, wat de biodiversiteit bevordert. Ze bieden ook habitat en voedselbronnen voor diverse insecten en vogels. Dahlia's kunnen dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit in een tuin.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman bloeit van juli tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is raadzaam om de plant tijdens de heetste uren van de dag wat schaduw te geven om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Eetbare planten vallen meestal onder de categorie moestuinplanten.

  Ja, Dahlia's zijn geluidsdempend, maar de mate van demping hangt af van factoren zoals bladstructuur, dichtheid en grootte van de plant. Over het algemeen kunnen ze helpen om het geluid in de tuin te absorberen en te verminderen.

 • Snoei dode of beschadigde stelen terug tot net boven de grond om de plant gezond te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voordat de nieuwe groei begint.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water aan de basis, en zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch kan helpen om vocht vast te houden.

  De Dahlia heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt. Het regelmatig bemesten van de plant kan de groei en bloei bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals de Dahlia is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet té nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De dahlia gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft en beschermd is tegen sterke wind. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel borders als potten op een terras of balkon.

  Tuinplanten zoals deze Dahlia hebben winterbescherming nodig, zoals een dikke laag mulch of het uitgraven van de bollen voor opslag binnenshuis. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen en de groei te bevorderen in het volgende seizoen.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren en knip dode stelen af tot net boven de grond in de herfst. Plant de Dahlia op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten zoals deze dahlia is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vooral met een voeding rijk aan fosfor en kalium voor bloemvorming. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de dahlia plant. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en verbetert de bodemstructuur. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook fysieke barrières zoals een net of insectengaas worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en deze handmatig verwijderen kan ook helpen de plaat gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Pretty Woman is een prachtige en elegante plant met diep donkerrode bloemblaadjes die mooi contrasteren met het donkere blad. Deze dahlia heeft enkele bloemen die in het midden een donkerdere kleur hebben en naar de rand toe lichter worden. De bloemen zijn groot en opvallend en hebben een mooie vorm. De Dark Angel Pretty Woman dahlia is een echte blikvanger in de tuin en trekt zeker de aandacht met zijn unieke en mysterieuze uitstraling. Deze plant is perfect voor het toevoegen van drama en kleur aan bloembedden en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.