Dianthus 'Sunflor Allura'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Allura' is een prachtige bloeiende plant met helderrode en geurende bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit langdurig, van het voorjaar tot in de zomer. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn uitstekend geschikt voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Dianthus 'Sunflor Allura' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen helpt om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde plant die ideaal is voor in de tuin of op het balkon.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen heeft met ziektes of plagen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal voldoende zijn voor een goede groei en bloei.

  "Dianthus 'Sunflor Allura' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale groei en bloei. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond."

  Nee, Dianthus 'Sunflor Allura' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de bloei en groei van de plant belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  Dianthus 'Sunflor Allura' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die aantrekkelijk wil zijn voor bestuivers. Het kan helpen om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten.

  Ja, planten zoals de 'Dianthus Sunflor Allura' trekken bestuivers aan zoals bijen, vlinders en hommels, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpen ze ook nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen aan te trekken. Tenslotte zorgen de planten voor een diversiteit aan bloemen en kleuren, wat de algehele biodiversiteit in de tuin verhoogt.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn eindeloos en bloeien gedurende de zomermaanden. Planten in bloei regelmatig plukken kan de bloeitijd van deze plant verlengen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als veilig voor menselijke consumptie.

  Ja, deze plant heeft bepaalde geluidsdempende eigenschappen, maar het effect is zeer beperkt. Het kan helpen om het geluid enigszins te absorberen en te verzachten in een tuinomgeving. Echter, voor een significante geluidsdemping zijn andere planten of materialen meer geschikt.

 • Dianthus 'Sunflor Allura' kan na de bloei lichtjes worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en verzwakte takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer vijf centimeter boven de grond om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om rotting te voorkomen.

  De Dianthus 'Sunflor Allura' doet het goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond vochtig, maar niet te drassig te houden om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig voedingsstoffen toe voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een pH-waarde tussen de 6 en 8 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant doet het goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot, dus vermijd wateroverlast.

  Tijdens de winter is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de vorst de plant beschadigt. Het kan ook nuttig zijn om de planten te bedekken met een dikke laag bladeren of stro om ze warm te houden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, is belangrijk. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en nogmaals halverwege het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom deze tuinplant aan te brengen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onderdrukt onkruid en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  Dianthus planten geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal aan de bodem kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden worden toegepast zoals het regelmatig controleren op plagen en ze met de hand verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken door het planten van bloemen die nuttige insecten aantrekken. Als de plaag ernstig is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Allura' is een prachtige bloeiende plant met helderrode en geurende bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit langdurig, van het voorjaar tot in de zomer. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn uitstekend geschikt voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Dianthus 'Sunflor Allura' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen helpt om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.