Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' is een compacte vaste plant met prachtige lilakleurige bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Het blad is smal en grijsgroen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' is niet groenblijvend. Het is een plant die zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw zal groeien in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Hij kan dus vorst verdragen tijdens de winter. Het is aan te raden om te zorgen voor wat bescherming bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om te voorkomen dat ze elkaar verstikken. Houd rekening met de groeiruimte bij het planten in de tuin.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is niet ideaal om deze plant in de volledige schaduw te plaatsen, aangezien dit de groei en bloei kan belemmeren. Zorg voor minstens 4 tot 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei en bloei.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert en de aantrekkelijke geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn over het algemeen kleurrijk en hebben geurende bloemen.

  Ja, Dianthus trekt bestuivende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt nectar als voedselbron en kan bijdragen aan het behoud van verschillende soorten insecten. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, Dianthus planten hebben niet de eigenschap geluid te dempen. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en zijn geschikt voor in de tuin of op het balkon. Het zijn kleurrijke bloeiers die zorgen voor een vrolijke uitstraling.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en de bloeikracht te behouden. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken gedurende het hele groeiseizoen.

  Deze plant houdt van regelmatig vochtige grond, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond en staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een neutrale tot licht zure pH. Zorg voor een luchtige en vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Bemest de plant regelmatig met een evenwichtige voeding om de gezondheid te bevorderen.

  De Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze tuinplanten kunnen goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Om deze plant te beschermen in de winter, kan je een laag mulch aanbrengen rond de basis. Ook kan je de plant bedekken met een winterhoes of -doek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar bevordert de groei en bloei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te geven, zoals compost of mestkorrels. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen elke 4-6 weken en zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is voor een optimale opname van voedingsstoffen. Het gebruik van een specifieke meststof voor bloeiende planten kan bijdragen aan een betere bloei en groei van de plant.

  Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen bij de tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de planten ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Om deze plagen te bestrijden, kunt u de plant regelmatig controleren en indien nodig behandelen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een mengsel van water en zeep. Daarnaast kan het helpen om de planten in goede conditie te houden door ze voldoende voeding en water te geven.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' is een compacte vaste plant met prachtige lilakleurige bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Het blad is smal en grijsgroen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.