Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel American Pie

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel American Pie er en smuk dahlia med mørklilla kronblade og en gul midte. Blomsterblade er enkeltstående og har et iøjnefaldende udseende. Denne dahlia bliver cirka 70-80 cm høj og blomstrer fra sommeren og ind i efteråret. Det er en stærk og godt forgrenet plante, der tilføjer farver til haven eller blomsterbedene. Dahlia Dark Angel American Pie er populær hos bier og sommerfugle på grund af nektaren og er et smukt valg for blomsterhandlere eller blomsterelskere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel American Pie er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. Det er en årlig plante, der skal plantes igen hvert år.

  Dahlien er ikke vinterhårdføre og kan ikke overleve udenfor i vores klima. Derfor anbefales det at fjerne dahlien fra jorden om efteråret og lade dem overvintre frostfrit. Du kan plante knoldene igen om foråret, når risikoen for frost er ovre.

  Dahlier er generelt lette at vedligeholde og kræver et solrigt sted samt regelmæssig vanding. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt og beskytte planten mod frost om efteråret. Dahlier kan graves op årligt og opbevares et køligt, mørkt sted indtil næste vækstsæson.

  Dahlien har brug for cirka 40-50 cm plads mellem andre planter for at kunne vokse optimalt. Sørg for, at jorden er veldrænet, og at planten får tilstrækkeligt med sollys. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Dahliaer trives bedst i direkte sollys, men de kan også vokse i let skygge. Dog vil de producere færre blomster og måske trives mindre godt i skyggen. For optimal vækst og blomstring anbefales det at plante dem i direkte sollys.

  Haveplanter som Dahlia har generelt brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at vande planten cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, dahliaen er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække en mangfoldighed af bestøvere. Dahliaens blomster skaber en smuk og farverig forestilling i haven og tiltrækker derfor også bestøvere.

  Dahlias er et godt valg for biodiversitet, fordi de tiltrækker sommerfugle og bier med deres nektarrige blomster, og mangfoldigheden af blomsterformer kan tiltrække forskellige typer bestøvere. Derudover kan dahlias også bruges som skjulested for små dyr i haven.

  Denne plante blomstrer fra juli til oktober, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder. Dahlier er kendt for deres lange og farverige blomstringsperiode i haven.

  Dahliablomsten (Enkelblomstret Grp) Dark Angel American Pie trives godt i fuld sol og vokser bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Dahliablomsten (Enkelblomstret Grp) Dark Angel American Pie kan også trives godt i veldrænet jord.

  Nej, dahlia blomster er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det frarådes at indtage blomsterne eller bladene fra dahliaen. Dahliablomster bør kun bruges til dekorative formål i haven.

  Dahlia (enkelblomstret gruppe) Dark Angel American Pie har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. Det er derfor ikke egnet som en lydisolerende plante.

 • For at opnå det bedste resultat kan dahlier beskæres om foråret til ca. 10-15 cm over jorden. Fjern også regelmæssigt døde blomster for at forlænge blomstringsperioden. Sørg for, at beskæringssaksen er ren og skarp for at undgå skader på planten.

  Dahlien har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen for at forhindre skimmel og sygdomme.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt med drænhuller for at undgå vandlogging. Brug en næringsrig pottemuld specielt til blomstrende planter for optimal vækst og blomstring.

  Dahlia (Enkelblomstret Grp) Dark Angel American Pie trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Jordbunden bør være neutral til let sur og regelmæssigt gødskes med en afbalanceret næring til blomstrende planter. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, for at undgå rodod.

  Dahlien (Single-flowered Grp) Dark Angel American Pie trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for god dræningsjord og beskyt planten mod kraftig vind. Denne haveplante kan også placeres i potter på en solrig terrasse.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at grave daliaknolde op fra jorden og opbevare dem et køligt, frostfrit sted. Sørg for, at knoldene er tørre, inden du opbevarer dem, og tjek regelmæssigt for råd eller mug for at holde dem sunde under hvileperioden. Om foråret kan knoldene igen plantes i haven.

  Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Det anbefales at bruge organisk gødning som kompost eller koemøgkugler om foråret til disse havplanter, for en god vækst og blomstring. Brug også en speciel blomstergødning i løbet af vækstsæsonen for en rig blomstring. Vær opmærksom på doseringen og følg producentens instruktioner.

  Mulch er gavnligt for dahlia-planter, da det beskytter jorden mod udtørring og modvirker ukrudtsvækst. Det kan påføres omkring plantens base og bør regelmæssigt fornyes for at opnå de bedste resultater. Mulch-materialet kan f.eks. bestå af kompost, blade eller træbark.

  Disse dahliaer trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. Sørg for god dræning for at undgå vandoversvømmelse.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider. Regelmæssig kontrol af planterne for tegn på insekter og rettidig fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr. Derudover kan plantning af afvisende krydderurter som basilikum eller lavendel omkring Dahlien reducere forekomsten af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel American Pie er en smuk dahlia med mørklilla kronblade og en gul midte. Blomsterblade er enkeltstående og har et iøjnefaldende udseende. Denne dahlia bliver cirka 70-80 cm høj og blomstrer fra sommeren og ind i efteråret. Det er en stærk og godt forgrenet plante, der tilføjer farver til haven eller blomsterbedene. Dahlia Dark Angel American Pie er populær hos bier og sommerfugle på grund af nektaren og er et smukt valg for blomsterhandlere eller blomsterelskere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.