Guzmania Purple & Stripes

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania Purple & Stripes er en tropisk plante med iøjnefaldende lilla og stribede blade. Planten tilhører bromeliaceae-familien og har en kompakt vækstform. De lilla blade har grønne striber og kan nå en længde på cirka 30 cm. Guzmania'er er lette at passe og trives godt i en lys omgivelse med regelmæssig vanding. Denne plante er perfekt til at tilføje et strejf af eksotisk farve til dit hjem.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret nem at passe på. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og giv lejlighedsvis lidt plantegødning. Placer planten på et lyst sted, men ikke i direkte sollys.

  De Guzmania Purple & Stripes har brug for masser af lys. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med dagslys for at kunne vokse optimalt.

  Planten har brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at sikre, at jorden i potten altid forbliver let fugtig. Pas på, at der ikke står vand tilbage i potten, da det kan føre til rodædelæggelse.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et lyst, men ikke for skarpt sted. Det bedste er en placering med indirekte sollys. For meget eksponering for solen kan beskadige bladene.

  Ja, planten trives i varme og føler sig bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for kold træk.

  Guzmania Purple & Stripes blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere måneder.

  Ja, Guzmania Purple & Stripes er en luftrensende plante, der forbedrer luftkvaliteten i hjemmet. Det hjælper med at filtrere skadelige stoffer fra luften og giver en sundere miljø at leve i. Placer planten et solrigt sted og nyd dens luftrensende egenskaber.

  Ja, denne plante trives bedst et sted mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt, at temperaturen ikke er for lav eller for høj for denne stueplante. Husk dette, når du placerer den derhjemme.

 • At beskære bladene på denne plante er ikke nødvendigt, medmindre de er visne eller beskadigede. Fjern døde blomster og blade med en skarp saks for et sundt udseende. Eventuelle side skud kan også klippes væk for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden er konstant fugtig. Det anbefales at give planten vand med lunkent vand ved stuetemperatur. I vinterperioden har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  De Guzmania Purple & Stripes trives godt i en pottemuld, der er luftig og godt drænet. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af tørv og perlit kan være velegnet til denne stueplante.

  Jorden til stueplanter skal være godt drænet og rig på næringsstoffer. Det er vigtigt, at jorden ikke er for kompakt og kan holde tilstrækkeligt med luft og vand. En blanding af pottemuld og perlit eller bark kan være passende til de fleste stueplanter.

  Planten har brug for lidt vedligeholdelse og trives godt i indirekte lys. Vand planten i midten af rosetten og sørg for, at jorden altid er fugtig. Fjern eventuelle visne blade regelmæssigt for at holde planten sund.

  Du kan støve plantens blade af med en blød mikrofiberklud. Til mere genstridigt snavs kan du forsigtigt tørre bladene af med en fugtig klud. Undgå brug af rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene.

  Guzmania Purple & Stripes har brug for lyst, indirekte lys og skal holdes væk fra direkte sollys. Placer planten nær et vindue mod øst eller vest for optimal vækst. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at fremme jævn vækst.

  Guzmania Purple & Stripes trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller ekstreme temperatursvingninger. Hold planten væk fra kolde og trækfyldte vinduer samt varmekilder som radiatorer.

  Luftfugtigheden for stueplanter som disse er bedst mellem 50% og 60%. Det er vigtigt at opretholde luftfugtigheden ved regelmæssig sprøjtning eller brug af en luftfugter. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af bladene.

  De fleste Guzmania trives godt i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller for basis, da dette kan forhindre optagelsen af næringsstoffer og påvirke plantens sundhed. Regelmæssig testning af jordens pH-værdi og justering om nødvendigt kan hjælpe med at opretholde et optimalt vækstmiljø for planten.

  Planten har brug for moderat gødskning i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter og undgå overgødskning for at undgå skade på rødderne. Gødskning en gang om måneden er tilstrækkeligt for en sund vækst.

 • Beskrivelse

  De Guzmania Purple & Stripes er en tropisk plante med iøjnefaldende lilla og stribede blade. Planten tilhører bromeliaceae-familien og har en kompakt vækstform. De lilla blade har grønne striber og kan nå en længde på cirka 30 cm. Guzmania'er er lette at passe og trives godt i en lys omgivelse med regelmæssig vanding. Denne plante er perfekt til at tilføje et strejf af eksotisk farve til dit hjem.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.