Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is een prachtige plant met grote, kleurrijke bloemen in tinten van roze en paars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit tot ongeveer 30-40 cm hoog. De bloemen bloeien in de late zomer en vroege herfst en zijn geliefd om hun mooie vorm en levendige kleuren. Chrysanthemum Yahou Coco is een ideale plant voor in de tuin of in potten op het terras. Deze variëteit vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Regelmatig snoeien bevordert de bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen.

  De Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Coco heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Te veel fel zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek waar hij wel wat zonlicht krijgt, maar niet direct in de volle zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan tot wel 6 weken duren en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je interieur.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend de lucht in huis te zuiveren. Planten absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof, wat de luchtkwaliteit verbetert. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius.

 • Chrysanten moeten regelmatig worden teruggesnoeid om een bossigere groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en uitgebloeide stelen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte vorm.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg er ook voor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft.

  Voor een optimale groei en bloei van deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Kies voor een mix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels van de plant te lang nat blijven.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei. Zorg voor een rijke organische grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Je kunt de plant afstoffen met een zachte doek of verenborstel om het blad stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen of water op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Indien nodig kun je dode bladeren voorzichtig verwijderen met een schaar of snoeischaar.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en koude tocht, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-70% liggen voor een optimale groei en gezondheid van deze plant. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanten hebben een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5 is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is maar niet te nat.

  Het is belangrijk om de Chrysanthemum regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is een prachtige plant met grote, kleurrijke bloemen in tinten van roze en paars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit tot ongeveer 30-40 cm hoog. De bloemen bloeien in de late zomer en vroege herfst en zijn geliefd om hun mooie vorm en levendige kleuren. Chrysanthemum Yahou Coco is een ideale plant voor in de tuin of in potten op het terras. Deze variëteit vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.