Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is een prachtige plant met zachte abrikooskleurige bloemen die een vleugje warmte en elegantie toevoegen aan elke tuin. De bloemen hebben een volle, ronde vorm en bloeien rijkelijk gedurende de herfstmaanden. Deze chrysant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het planten in borders, potten of bloembakken. Yahou Apricot trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen. Deze plant voegt een vleugje vrolijkheid toe aan elke tuin en is een populaire keuze voor het opfleuren van het herfstlandschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk eenvoudig in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor continue bloei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en het seizoen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant daarom in een ruimte met voldoende licht maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Chrysanthemum Yahou Apricot houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen om optimale groei te bevorderen. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, zal helpen om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  De Chrysanthemum bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot wordt beschouwd als een luchtzuiverende plant. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en de lucht te zuiveren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en bevordert de bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • De Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Apricot kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig oude bloemen en dode bladeren om de bloeiperiode te verlengen en de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en het groeiseizoen te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de potgrond af en toe te bemesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor een gezonde groei van deze plant. Zorg voor een licht vochtige bodem en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische meststoffen toe voor extra voeding.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig stofvrij te maken door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Het is ook goed om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele insecten te verwijderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot heeft veel licht nodig, maar dient beschermd te worden tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd te felle zonnestralen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur en lichte luchtvochtigheid zijn ideaal voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor kamerplanten, tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet te veel wordt blootgesteld aan droge lucht, vooral in de wintermaanden. Het is goed om af en toe de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten. Bemest de plant elke 2 tot 4 weken tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze goed te verdelen over de potgrond.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is een prachtige plant met zachte abrikooskleurige bloemen die een vleugje warmte en elegantie toevoegen aan elke tuin. De bloemen hebben een volle, ronde vorm en bloeien rijkelijk gedurende de herfstmaanden. Deze chrysant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het planten in borders, potten of bloembakken. Yahou Apricot trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen. Deze plant voegt een vleugje vrolijkheid toe aan elke tuin en is een populaire keuze voor het opfleuren van het herfstlandschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.