Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou is een prachtige, sierlijke plant met felgekleurde bloemen die lijken op daisy's. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen. De Chrysanthemum Yahou kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt, zolang deze voldoende zonlicht en water krijgt. De plant heeft een weelderige uitstraling en kan een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan jouw tuin of interieur. Let op dat de plant gevoelig is voor ziekten en plagen, dus zorg voor een goede luchtcirculatie en let op eventuele symptomen van ziekten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale eisen. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is belangrijk om af en toe dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar niet doorweekt. Pas de watergift aan op basis van de omgevingstemperatuur en lichtomstandigheden.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in de schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou houdt van warmte en gedijt het best op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden voor optimale groei. Verder heeft deze plant ook behoefte aan voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een schonere lucht in huis. Het helpt bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ideale omstandigheden voor deze kamerplant zijn een gematigde temperatuur. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode stelen en bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten gedeeltelijk uitdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen. In de winterperiode kan de plant minder frequent water nodig hebben.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die licht vochtig blijft. Kamerplanten hebben behoefte aan voeding uit gewone potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan veel licht en regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef af en toe voeding voor bloeiende planten. Houd de plant vrij van tocht en kou.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon en gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, aangezien deze de plant kunnen beschadigen. Regelmatig sproeien met water helpt ook om de bladeren fris te houden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige bloei aan alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur wordt aanbevolen voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten mag het beste tussen de 60% en 70% liggen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken die geschikt is voor kamerplanten om een optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig bemest wordt en de juiste hoeveelheid water krijgt om gezond te blijven.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou kan het beste bemest worden met een algemene kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Let op de specifieke instructies op de verpakking en pas de bemesting aan op de behoeften van de plant.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou is een prachtige, sierlijke plant met felgekleurde bloemen die lijken op daisy's. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen. De Chrysanthemum Yahou kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt, zolang deze voldoende zonlicht en water krijgt. De plant heeft een weelderige uitstraling en kan een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan jouw tuin of interieur. Let op dat de plant gevoelig is voor ziekten en plagen, dus zorg voor een goede luchtcirculatie en let op eventuele symptomen van ziekten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.