Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco er en smuk indendørs plante med store, iøjnefaldende blomster i forskellige toner af gul og hvid. Denne plante har en kompakt vækstform og trives godt i lyse rum med indirekte sollys. Blomsterne blomstrer længe og giver en glad og farverig atmosfære i hjemmet. Chrysanthemum Yahou Coco kræver regelmæssig vanding og let gødning for at forblive sund. Det er en alsidig plante, der passer godt ind i både moderne og klassiske indretninger.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco er ikke stedsegrøn. Denne plante er en haveplante, der mister sine blade om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Planter i potter bør helst flyttes indendørs under kolde perioder.

  Ja, planten er let at holde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er primært vigtigt at give regelmæssig vanding og placere planten et solrigt sted. Det er også en god idé at fjerne døde blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringen.

  Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Coco har brug for gennemsnitligt ca. 30 cm plads for at udvikle sig godt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne, så de får tilstrækkeligt med luft og sollys. Sørg også for, at planten ikke står for tæt på andre planter for at undgå spredning af sygdomme.

  Haveplanter som Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco vokser generelt bedst i fuld sol. I skyggen kan væksten blive langsommere, og blomstringen kan være mindre frodig. Derfor anbefales det at placere denne plante et solrigt sted for optimal vækst.

  Chrysanthemum Indicum har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de blomster, de producerer. Det kan være en smuk tilføjelse til en have for at hjælpe med bestøvningen og fremme biodiversitet.

  Krysantemum kan være en god kilde til nektar og pollen for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Dette kan bidrage til biodiversiteten i haven. Det er vigtigt at have andre plantearter, der tiltrækker forskellige typer dyr, for en sund og varieret have.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne august til oktober, og blomstringen kan vare i flere uger eller endda måneder. Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco er et smukt supplement til haven i efteråret.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Derudover kræver planten lidt særlig pleje og er meget velegnet til haven.

  Nej, Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. At spise planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har en vis grad af lyddæmpende evne takket være de tætte blade og stængler. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere lyd i en have- eller udendørs miljø. Dog er effekten ikke så stærk som ved specifikke lyddæmpende planter.

 • For at holde planten sund er det vigtigt at fjerne visne blomster og gullige blade regelmæssigt ved at klippe med en skarp beskæresaks. Dette bør gøres bedst om foråret, når planten begynder at spire. Beskær planten lige over de nye vækstpunkter for at fremme formen og væksten.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Undgå, at planten bliver for våd, da dette kan forårsage rodødsel. Giv helst vand i bunden af planten for at holde bladene tørre.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld for at undgå, at rødderne bliver for fugtige. Vælg en pottemuld af god kvalitet, der er egnet til havplanter. Undgå at bruge tung lerjord, da dette kan hindre vandafledningen.

  Chrysanthemumkræver en veldrænet jord af medium frugtbarhed. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Placer planten et solrigt sted i haven, hvor den får mindst 6 timers direkte sollys. Sørg for veldrænet jord og beskyt planten mod hård vind. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Sørg for, at krysantemum har godt drænet jord og beskyt dem mod frost ved at dække dem med et tykt lag muld eller blade. Hvis planten er i en potte, flyt den til et beskyttet sted i de koldere måneder. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at rødderne bliver for våde for at undgå rådne.

  Planten skal have regelmæssig vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at fremme vækst og blomstring.

  For haveplanter som disse, anbefales det at regelmæssigt tilføje gødning i løbet af vækstsæsonen. Brug en generel gødning med en afbalanceret forhold af næringsstoffer for en sund vækst og blomstring. For meget gødning kan føre til overgødskning og skade planten, så følg instruktionerne på emballagen nøje.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og kan hjælpe med at undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som blade, træbark eller kompost. Påfør et lag mulch omkring planten, men hold det væk fra stænglerne for at forhindre skimmelsvækst.

  Gruppen af haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god jord pH sikrer, at planten kan optage alle næringsstoffer korrekt og vokse sundt.

  For denne plante, der falder under kategorien haveplanter, kan vi bekæmpe skadedyr ved at udføre regelmæssig inspektion og fjerne eventuelle skadedyr manuelt. Derudover kan der forebyggende bruges organiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin. Det er vigtigt at passe godt på planten og sikre optimale vækstbetingelser for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco er en smuk indendørs plante med store, iøjnefaldende blomster i forskellige toner af gul og hvid. Denne plante har en kompakt vækstform og trives godt i lyse rum med indirekte sollys. Blomsterne blomstrer længe og giver en glad og farverig atmosfære i hjemmet. Chrysanthemum Yahou Coco kræver regelmæssig vanding og let gødning for at forblive sund. Det er en alsidig plante, der passer godt ind i både moderne og klassiske indretninger.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.