Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Groep) Yahou Golden is een prachtige plant met heldergele bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gelijkenis met kleine zonnebloemen en bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor borders, perken en potten op het terras. De Chrysanthemum Yahou Golden trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum Indicum Groep Yahou Golden is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en biedt een heldere, indirecte zonlichtplaats. Verwijder regelmatig dode bloemen voor een gezonde groei.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar voldoende daglicht binnenkomt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond niet te nat worden. Het is aanbevolen om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook goed gedijen bij wat ochtend- of avondzon. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen. Overmatige blootstelling aan felle zon kan schade veroorzaken aan de plant.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september tot november en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof, waardoor de lucht schoner wordt. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen om optimale groei te bevorderen. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur.

 • Chrysanten moeten regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange stelen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden heeft regelmatig water nodig, hou de grond vochtig maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen en bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond en vermiculiet kan geschikt zijn voor deze kamerplant.

  De bodemkwaliteit voor de Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en goed doorluchtig is. Een mix van potgrond en perliet kan helpen bij het verbeteren van de drainage en beluchting van de bodem.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een penseel. Gebruik hiervoor lauwwarm water gemengd met een beetje milde zeep om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant daarna goed opdroogt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum Yahou Golden heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag natuurlijk licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurwisselingen. Het regelmatig controleren van de omgevingstemperatuur kan helpen om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, dus rond de 50-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met pH-verlagende of pH-verhogende middelen. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Deze plant doet het goed op een voedingsrijke potgrond en kan tijdens het groeiseizoen regelmatig bemest worden met een algemene kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden minder nodig is om de plant te bemesten.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Groep) Yahou Golden is een prachtige plant met heldergele bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gelijkenis met kleine zonnebloemen en bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor borders, perken en potten op het terras. De Chrysanthemum Yahou Golden trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.