Lobelia Curacao Basket Dark Blue

Lobelia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lobelia Curacao Basket Dark Blue er en hængende plante med smukke mørkeblå blomster. Planten vokser frodigt og kan bruges som jorddække i hængekurve eller blomsterkasser. Denne lobelia blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygge placering og kræver regelmæssig vanding. Lobelia Curacao Basket Dark Blue tilføjer et glad og farverigt udseende til haven eller altanen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der ikke beholder sine blade hele året.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør om vinteren og bør derfor beskyttes mod frost. Det anbefales at overvintre denne plante indendørs på et køligt, frostfrit sted. På den måde forbliver planten sund og kan blomstre igen i næste vækstsæson.

  Ja, denne plante er nem at passe på. Den kræver lidt pleje og trives godt i de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er nok.

  Denne plante har brug for mindst en plads på 20 x 20 centimeter for at kunne vokse godt. Sørg for, at der er tilstrækkeligt lys og luftstrøm omkring planten. Sørg også for tilstrækkelig dræning i jorden.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller delvis skygge. Et sted med tilstrækkelig lys vil fremme plantens blomstring og vækst. Det anbefales at give planten mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka 2 til 3 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektaren, de producerer. Det vil helt sikkert tiltrække bier og sommerfugle til din have.

  Ja, planten er god for biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere. Derudover giver planten et varieret økosystem i haven. Det bidrager til diversiteten og sundheden for flora og fauna i området.

  Planten blomstrer fra forår til efterår, og blomstringsperioden kan normalt vare 3 til 4 måneder. Den præcise blomstringstid kan variere afhængigt af vækstforholdene og klimaet.

  Ja, Lobelia Curacao Basket Dark Blue kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt i klart, solrigt vejr og mange solskinstimer. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, planten er ikke spiselige og skal kun bruges til dekoration i haven eller på altanen. Indtagelse af planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Lobelia Curacao Basket Dark Blue har en begrænset lyddæmpende virkning på grund af dens tætte vækst og blade. Den kan bidrage lidt til at reducere omgivende støj, men det er ikke fuldstændig lydisolering. Det er primært beregnet som dekorativ haveplante.

 • Denne plante behøver ikke at blive beskåret regelmæssigt. Døde eller visne blomster kan klippes væk for at fremme blomstringen. Eventuelt lange grene kan beskæres tilbage for at bevare formen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at sørge for god drænende pottemuld. Dette sikrer, at vandet ikke står stille, og rødderne ikke begynder at rådne. Brug helst speciel pottemuld til blomstrende planter for de bedste resultater.

  Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd, ellers kan planten begynde at rådne. Sørg for en jord, der forbliver let fugtig og rig på næringsstoffer, såsom kompost eller organisk gødning. Hold øje med jorden regelmæssigt og vand den, hvis det er nødvendigt.

  Den mørkeblå Curacao Basket Lobelia trives bedst på en solrig beliggenhed i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Det kan også trives på et sted med halvskygge.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost, især når temperaturerne kommer under frysepunktet. Du kan dække planten med et tykt lag muld eller halm for at beskytte rødderne. Hvis de er plantet i containere, er det bedst at bringe dem indendørs eller placere dem på et beskyttet sted.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst.

  Brug en let organisk gødning om foråret for at fremme væksten. Det anbefales også at gøde regelmæssigt med en flydende gødning i vækstsæsonen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer for en sund og blomstrende vækst.

  Mulch kan bruges rundt om planten for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Passende mulchmaterialer inkluderer for eksempel barkflis, kakaoskaller eller træflis. Det anbefales at lægge et lag mulch om året for optimal effekt.

  Jordens surhedsgrad for haveplanter er ideelt mellem pH 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er tilstrækkeligt fugtig og godt drænet. Brug af pH-testkits kan hjælpe med regelmæssigt at kontrollere og justere jordens surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Lobelia Curacao Basket Dark Blue, kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse. Derudover kan du forebygge ved regelmæssigt at inspicere planter for skadedyr og fjerne angrebne dele. Hvis skadedyrene er vedvarende, kan du også vælge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Lobelia Curacao Basket Dark Blue er en hængende plante med smukke mørkeblå blomster. Planten vokser frodigt og kan bruges som jorddække i hængekurve eller blomsterkasser. Denne lobelia blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygge placering og kræver regelmæssig vanding. Lobelia Curacao Basket Dark Blue tilføjer et glad og farverigt udseende til haven eller altanen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.